Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock Анри Гор - stock.adobe.com

Børnebørn fra helvede: Røvede deres egen farmor og stak ild til hendes hus

En forbrydertrio med to fætre og deres fælles veninde er blevet dømt i en usædvanlig sag

En 21-årig mand, hans 16-årige fætter og deres fælles veninde på 15 år er blevet kendt skyldige i en usædvanlig sag med et usædvanligt offer - nemlig de to fætres egen farmor. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Ifølge anklagen tilrettelagde den ældste af dem - en dengang 20-årig mand fra København - en snedig plan i oktober sidste år.

For at skaffe penge ville han give sin 74-årige farmor beroligende piller, 'låne' nøglen til hendes arbejdsplads - en café i København - og stjæle, hvad der var.

Hans 16-årige fætter og deres fælles veninde på 15 år var også med på idéen, og hjemme i bedstemors lejlighed i København gav børnebørnene hende de beroligende piller i en drik. Om de virkede er uvist, men farmor faldt i hvert fald i søvn. Mens de to yngste holdt vagt hos hende, tømte det ældste barnebarn hendes café for omkring 75.000 kroner.

Bagefter fejrede de tre det vellykkede tyveri i farmorens kolonihavehus i Rødovre med cigaretter og spiritus stjålet på caféen. Her fordelte de også pengene mellem sig, oplyser politiet.

Farmor fattede dog mistanke til, hvad der var foregået og konfronterede det ældste barnebarn. Det blev han så sur over, at han hældte brandbare væsker ud i hendes kolonihavehus og stak ild til det.

Alle tre dømt

Onsdag sad de tre på anklagebænken i Glostrup. Det nu 21-årige barnebarn blev som hovedgerningsmand idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel for røveriforsøg og ildspåsættelse.

Fætteren og veninden fik hver ni måneders betinget fængsel for deres andel i røveriforsøget.

"Det er en usædvanlig sag. Dels er to af dem meget unge, dels ser vi sjældent, at nogen forsøger at røve deres bedstemor og stikker ild på hendes hus," siger anklager Michelle Lindegaard, Københavns Vestegns Politi.

Den 16-årige modtog dommen, mens de to andre overvejer at anke.

jn

Publiceret 02 August 2019 15:48