Foto: Lyngby-Taarbæk Kommune

Foto: Lyngby-Taarbæk Kommune

Groft hærværk: 16 trafikradarer skudt i stykker

Radarerne får trafikken til at glide lettere, fortæller Lyngby-Taarbæk Kommune, der opfordrer borgere, som har set noget, til at kontakte politiet

Af
Mikkel Brøgger Petersen

Adskillige af de radarer, som får Lyngby-Taarbæk Kommunes trafik til at glide lettere, er i år skudt i stykker. Det fortæller Lyngby-Taarbæk Kommunes presseafdeling.

I påskeferien blev fire detekteringsradarer skudt i stykker vi krydset ved Hvidgårdsparken og Klampenborgvej.

I maj var det så fire radarer i krydset ved Nybrovej og Engelsborgvej, der blev skudt i stykker.

I juni var den så gal i krydset ved Chr. X's Allé og Engelsborgvej, hvor fire radarer også blev skudt i stykker.

Det seneste tilfælde fandt sted i denne måned i krydset ved Strandvejen og Dyrehavevej, hvor fire styks også var skudt i stykker.

Et eksempel på en radar, som er blevet skudt med luftgevær. Foto: Lyngby-Taarbæk Kommune

Et eksempel på en radar, som er blevet skudt med luftgevær. Foto: Lyngby-Taarbæk Kommune

"Lyngby-Taarbæk Kommune er i gang at undersøge alle krydsene for at konstatere, om der er flere radare der er skudt i stykker i andre kryds. Alle hærværk meldes løbende til politiet," skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Udbedring koster 30-35.000 kr. per radar. Kommunen har begrænsede driftsmidler til udbedre radarerne, men vil sørge for, at radarerne udskiftes løbende, når de har været udsat for hærværk, oplyser man.

Hjælper i trafikken

Radarerne hjælper med at få trafikken til at glide nemmere i krydsene. Hvis de ikke var der - eller når de bliver ødelagt – slår lyssignalet i stedet over på tidsautomatik. Det betyder, at trafikanter må holde og vente, selvom der måske ikke er andre biler i krydset.

Radarerne bruges udelukkende for at registrere bilister og cyklister, så trafikken bedre kan afvikles i krydsene og dermed udgå lange og unødige ventetider i krydsene. Radarerne registrerer metal, der er i bevægelse i detekteringsområdet, men kan ikke registrere mennesker eller fx nummerplade på biler.

Lyngby-Taarbæk Kommune opfordrer borgere til at kontakte Nordsjællands Politi, hvis de ser personer, som skyder på radarerne.

Publiceret 08 August 2019 08:56