Arkivfoto.

Arkivfoto.

Afsløret: Bestilte drikkevarer for 44.526 kroner på Københavns Kommunes regning

To unge mænd troede, at de havde fundet en fed fidus

To mænd forsøgte tirsdag at fuppe Københavns Kommune for drikkevarer til en mindre formue, oplyser politiet.

Klokken 14.54 anmeldte ejeren af en virksomhed, som sælger drikkevarer, at firmaet havde fået en mistænkelig bestilling. Firmaet havde kort forinden modtaget en mail fra en navngiven medarbejder, som skrev, at han var ansat i Københavns Kommune. Kommunen ønskede en hurtig levering af drikkevarer til et arrangement, hvor en anden leverandør havde brændt dem af. Kort efter mailen ringede en person, der oplyste samme navn som på mailen og ville aftale nærmere om afhentning af bestillingen. Bestillingen var på 44.526 kr og i mailen blev henvist til CVR nummeret på Københavns Kommune, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Firmaejerens kone blev mistænksom, da hun så, at der i mailen var anført en mailadresse, hvor der stod '.com' til sidst. Firmaet kontaktede derfor den navngivne medarbejder i Københavns Kommune for at få bekræftet bestillingen. Københavns Kommune kendte intet til bestillingen og forklarede, at de havde en indkøbsaftale, så de aldrig ville bestille varer på den måde.

De falske medarbejdere havde aftalt, at varerne skulle afhentes i Roskilde senere på dagen. Politiet holdt derfor klar i nærheden, da to mænd i en varebil indfandt sig på firmaets adresse. De to mænd, begge 24-år og fra Taastrup, blev anholdt, da de henvendte sig hos firmaejeren for at få udleveret varerene. De blev begge taget med til stationen, hvor de blev sigtet for bedrageri og afhørt til sagen.

Politiet vil gerne rose anmelderen for at udvise den sunde skepsis over for den udsædvanlige bestilling med en mail, som virkede mistænkelig. Andre borgere og virksomheder opfordres til at udvise samme sunde skepsis ved atypiske mails fra myndigheder/virksomheder. Kontakt altid afsenderen, hvis du er i tvivl om rigtigheden af mailens indhold, opfordrer politiet.

Publiceret 14 August 2019 11:43