Modelfoto: Adobe Stock

Modelfoto: Adobe Stock Aris Suwanmalee - stock.adobe.com

Netværk af telefonsvindlere anholdt i stor aktion: "Folk har mistet hele deres opsparing"

Otte personer er torsdag anholdt på syv forskellige adresser i Nordsjælland og København ved en større aktion mod et netværk af svindlere, som har udnyttet specielt ældre borgere på nettet.

De anholdte er mistænkt for det sidste halve år at have specialiseret sig i telefonbedrageri.

De har udset sig midaldrende og ældre kvinder og har foregivet at ringe fra Nets, Betalingsservice eller lignende. Med forskellige dækhistorier har de fået borgerne til at udlevere kontonumre og NemID. Bedrageriet har haft et meget stort omfang. Netværket har ringet til mange personer hver dag og har derved haft stort økonomisk udbytte.

De har skabt stressede situationer ved at fortælle, at de hurtigst muligt skal bruge oplysningerne til at stoppe uautoriserede hævninger, men hverken Nets eller bankerne ville nogensinde bruge den fremgangsmåde, lyder advarslen fra politiet.

"Vi ser med stor alvor på disse sager, der ofte har uoverskuelige konsekvenser for især ældre mennesker. Der er flere eksempler på folk, der har mistet hele deres opsparing, som ellers skulle være det økonomiske fundament i deres alderdom. Til gengæld er der ingen tegn på, at de kriminelle har nogle som helst moralske skrupler i den anledning," siger vicepolitiinspektør i SEØ, Torben Henriksen.

De anholdte fremstilles i grundlovsforhør fredag den 16. august, og der vil blive fremsat begæring om lukkede døre.

jn

Publiceret 15 August 2019 14:11