Arkivfoto

Arkivfoto

Somalisk kokain-bud stod bag mere end 1.000 narkohandler: Nu er fælden klappet

Idømt tre et halvt års fængsel og udvisning

En 21-årig somalisk mand er fredag blevet idømt tre et halvt års fængsel og udvist af Danmark for bestandigt, efter han blev kendt skyldig i over 1000 narkohandler i aarhusområdet. Det oplyser Østjyllands Politi.

Handlerne foregik fra april til november sidste år, hvor den 21-årige løbende via sms-lister solgte kokain til over 100 forskellige personer.

På et tidspunkt fik Østjyllands Politis specialpatrulje kendskab til handlerne og mobiltelefonen og via aflytninger og overvågning, fik de skaffet beviser mod den 21-årige, som blev anholdt i starten af november sidste år.

I forbindelse med sagen har betjente fra Østjyllands Politi været på besøg hos over 100 forskellige personer, som alle er blevet sigtet for at købe kokain af den 21-årige og har fået bøder på mellem 3.000-8.000 kroner. En stor del af dem er unge mænd og kvinder, som ikke var kendt politiet i forvejen.

"Det er et meget omfattende efterforskningsarbejde, der har banet vejen for dommen. Der er foretaget en stor mængde handler, som politiet har dokumenteret systematisk, og det førte til, at den tiltalte tilstod og blev dømt for at have solgt omkring et kilo kokain i portioner af 0,5 gram. Jeg er tilfreds med, at han blev idømt en længere fængselsstraf og udvist," siger specialanklager Dorte Lysgaard.

Den 21-årige erkendte forholdene og modtog dommen.

jn

Publiceret 16 August 2019 13:58