Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock stefan - stock.adobe.com

To unge officials dræbt under rallyløb: Betaler 80.000 kroner for at lukke sagen

To unge officials - en 21-årig kvinde og en 22-årog mand - blev i midten af september 2017 påkørt og dræbt under et rallyløb i det sydlige Randers.

Nu næsten to år senere har ledelsen i Randers Auto Sport, som stod for rally-arrangementet, indvilliget i at betale en bøde på 80.000 kroner, for overtrædelse af arbejdsmiljøloven. Det er Anklagemyndigheden, som havde sigtet motorforeningen, fordi man vurderer, at den ikke sikkerhedsmæssigt havde planlagt, tilrettelagt og udført rallyløbet fuldt forsvarligt, skriver Randers Amtsavis.

Med bøden bliver der sat punktum for en tragisk sag, som ellers skulle have været for retten i slutningen af oktober måned. Den retssag, anlagt af anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, er nu aflyst.

"For mig og alle andre, der var involverede i ulykken og tiden efter, er hele sagen først og fremmest trist. Den har fyldt rigtig meget for os alle, og derfor er vi nået dertil, hvor vi ikke orker mere og bare gerne vil have den afsluttet, så alle parter kan komme videre," siger formand for Randers Auto Sport, Jens Erik Jensen, til Randers Amtsavis.

Ved den dobbelte dødsulykke i september 2017 mistede en 73-årig mandlig rallykører herredømmet over sin bil, som kørte af vejen og ud i rabatten, hvor den ramte de to unge officials.

Den 73-årige rallykører og hans 22-årige kvindelige co-driver blev begge kvæstet ved ulykken.

jn

Publiceret 20 August 2019 15:48