Foto fra video på Striben-Randers' Facebookside.

Foto fra video på Striben-Randers' Facebookside.

Patruljevogne i gaderæs: 2.500 gæster klappede og hujede ad politiet

Publikum elskede det, og video af politiets deltagelse i gaderæs er gået viralt

Det vakte stor jubel, da to patruljebiler dukkede op til gaderæs i Randers og med blå blink og sirener gjorde sig klar til at køre mod hinanden på den 201 meter lange bane.

"Publikum syntes, det var rigtigt fedt. Alle tog deres telefoner frem og hujede og klappede som til en fodboldkamp," siger Striben Randers' pressetalsmand Jesper Mølgaard til P4 Østjylland.

Østjyllands Politi plejer at kigge forbi, når Striben Randers afholder sine lovlige gaderæs. I lørdags gik betjentene et skridt videre og spurgte, om de måtte prøve banen, hvilket arrangørerne takkede ja til.

"Det viser, at de er i øjenhøjde med os andre. De brugte et minut af deres tid, og 2.500 mennesker gik derfra med positive øjne," siger Jesper Mølgaard til P4 Østjylland.

Pressetalsmanden afslører desuden, at de to patruljebiler ikke kørte rigtigt ræs, som andre gør ned gennem banen.

De to politibiler brugte begge 10-11 sekunder på at køre de 201 meter og havde en topfart på henholdsvis 114 og 112 km/t, skriver amtsavisen.dk. Det er langt fra lige så hurtigt, som når der for alvor bliver givet gas på banen.

Striben Randers har lagt en video op på sin Facebookside af de to politibilers gaderæs, som mandag morgen er blevet set over 900.000 gange.

Østjyllands Politi har officielt taget afstand fra patruljernes deltagelse i gaderæset. Chefpolitinspektør Klaus Arboe Rasmussen langer offentligt ud efter betjentene og siger, han vil indskærpe overfor medarbejderne, at de ikke skal prioritere deres resurser på den måde.

Publiceret 26 August 2019 10:06