Arkivfoto: Adobe Stock.

Arkivfoto: Adobe Stock.

50-årig kvinde på pyromanagtigt togt med tændbriketter, avispapir og brændbar væske

Ifølge politiet er der ikke juridisk grundlag for at varetægtsfængsle 50-årig kvinde

En 50-årig kvinde blev tirsdag anholdt for brandstiftelse, forsøg på brandstiftelse og indbrud tre forskellige steder i Aarhus V, skriver Lokalavisen Aarhus.

Tirsdag klokken 19.53 modtog politiet en anmeldelse om en kvinde, der havde tændt ild i en kælderskakt på Ryvej i Hasle. Anmelderen fik slukket ilden og gav en god beskrivelse af kvinden, som blev sendt rundt til politiets patruljer. Senere fandt politiet ud af, at der også havde været forsøgt tændt ild i en kælderskakt lige ved siden af.

Klokken 21.08 kom der en anmeldelse om, at en kvinde var ved at lave indbrud i et fritidshjem på Kappelvænget i Aarhus V, der ligger cirka en kilometer nord for Ryvej. Kvinden var væk, da politiet kom frem, men blev kort tid efter anholdt i nærheden takket være et detaljeret signalement fra anmelderen.

Det var en 50-årig kvinde, der viste sig at være den samme, som tidligere på aftenen havde sat ild på Ryvej.

Chris Mose fra Østjyllands presseafdeling oplyser til Lokalavisen, at det har været på tale at fremstille kvinden i grundlovsforhør med henblik på at få hende varetægtsfængslet. Juristerne har dog vurderet, at der er tale om såkaldt 'ukvalificeret' ildspåsættelse, og at der derfor ikke er grundlag for en fremstilling.

"Hun har brugt små tændbriketter og noget avispapir," oplyser Chris Mose.

Den 50-årige kvinde, der har overnattet hos politiet, vil derfor blive løsladt i dag. Hun er i forvejen kendt af politiet, men politiet vil ikke komme ind på, hvilken form for kriminalitet hun er kendt for. Kvinden bor i Viby.

Publiceret 28 August 2019 15:42