Arkivfoto.

Arkivfoto.

Flemming Skov Jensen er død

Forhenværende forstander for LO-Skolen og direktør for Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Flemming Skov Jensen, er død, 78 år gammel, skriver Heldingør Dagblad.

Flemming Skov Jensen blev født i København som søn af en bryggeriarbejder og valgte selv at læse til cand. Polit på Københavns Universitet, mens han arbejdede som bryggeriarbejder.

Han blev færdig med studiet i 1967 og blev efterfølgende sekretær i Finansdepartementet.

Efterfølgende var han i en kort periode lærer på Esbjerg Højskole, hvorefter turen gik til LO-skolen i Helsingør, hvor han også underviste.

Her blev han i 1971 konstitueret forstander, før han i 1974 blev den egentlige forstander, da han efterfulgte Erling Jensen, der blev handelsminister i Jens Otto Kraghs regering.

Flemming Skov Jensen var forstander i de følgende 17 år, hvor han udvidede skolen 16 gange med om- og tilbygninger i samarbejde med arkitekt Jarl Heger.

Af samme grund fik han tilnavnet ”Christian den Fjerde.

Det var Flemming Jensen, der grundlage LO-skolens enestående kunstsamling af moderne kunst, som han havde en meget god næse for at finde.

I 1988 afløste han Poul Nyrup Rasmussen som direktør for Lønmodtagernes Dyrtidsfond, en post han bestred indtil 2004, skriver Helsingør Dagblad.

Publiceret 01 September 2019 14:39