Den 19-årige kvinde fra Skanderborg meldte søndag voldtægten til politiet, der efterfølgende foretog tekniske undersøgelser og afhørt vidner på adressen i mundelstrup, hvor episoden fandt sted. Foto: Øxenholt Foto.

Den 19-årige kvinde fra Skanderborg meldte søndag voldtægten til politiet, der efterfølgende foretog tekniske undersøgelser og afhørt vidner på adressen i mundelstrup, hvor episoden fandt sted. Foto: Øxenholt Foto.

23-årig anholdt for voldtægt af ung kvinde

En 23 årig mand blev onsdag anholdt og sigtet for voldtægt begået i weekenden i Mundelstrup ved Aarhus

Politiet har anholdt en 23-årig mand og præsenteret ham for en sigtelse for voldtægt, fortæller pressetalsmand Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi til Lokalavisen Skanderborg.

Søndag anmeldte en 19-årig kvinde fra Skanderborg, at hun var blevet voldtaget på en adresse i Mundelstrup, som ligger vest for Aarhus.

Onsdag eftermiddag anholdt Østjyllands Politi så den 23-årige mand, som mistænkes for at have voldtaget kvinden.

Jakob Christiansen fortæller, at manden er sigtet for den del af voldtægtsparagraffen, der handler om, at man ved vold eller trusler tiltvinger sig samleje. Han kan endnu ikke oplyse, hvordan den 23-årige mand forholder sig til den rejste sigtelse.

Kvinden anmeldte voldtægten til politiet søndag eftermiddag ved 13-tiden. Efterfølgende tog politiet ud til gerningsstedet, hvor der blev foretaget tekniske undersøgelser og afhørt vidner. Derudover er kvinden blevet undersøgt af en læge.

I voldtægtssager er det normalt, at der indgår en lægeundersøgelse blandt andet for at dokumentere, hvorvidt og i hvilket omfang offeret har været udsat for vold.

Anklagemyndigheden har vurderet, at der ikke er grundlag for at kræve manden varetægtsfængslet. For at det skal kunne komme på tale, skal anklageren i retten blandt andet kunne underbygge en såkaldt begrundet mistanke om, at den sigtede er skyldig.

Den 23-årige vil derfor i løbet af torsdag blive løsladt. Sigtelsen mod ham vil blive opretholdt, mens sagen er under efterforskning.

Østjyllands Politi vil af hensyn til offeret i sagen og den videre efterforskningen på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere om sagen.

/ritzau/

Publiceret 05 September 2019 13:17