Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock annanahabed - stock.adobe.com

Stor tragedie i børnehave: Barn dødt af bakterieinfektion

En tragedie har ramt det lille lokalsamfund Gislev på Sydfyn, hvor et barn fra Børnehaven Solstrålen har mistet livet. Børnehavebarnet er dødt efter at være blevet ramt af en infektion med en sjælden og frygtet e coli-bakterie, som kan føre til akut nyresvigt, skriver Fyens.dk.

På grund af dødsfaldet har mand valgt både at lukke børnehaven og Gislev Friskole, som børnehaven er en del af.

"Det er klart, at når der er en smitsom bakterie hos et barn, der har sin gang hos os, træffer vi de foranstaltninger, vi finder rigtigst. Vi valgte at lukke både børnehuset og skolen onsdag for at danne os et overblik over situationen," fortæller skoleleder Maja Kvist til Fyens.dk.

Grundig rengøring

Hun forklarer også, at et firma med ekspetise i desinfektion er sat på opgaven med at få grundig rengjort hele institutionen.

Utrygheden er naturligvis stor blandt forældre, ansatte og andre i lokalområdet, og derfor har skolelederen sat mange kræfter ind for at holde forældrene informerede.

"Vi holder forældrene orienterede og sørger selvfølgelig for, at alle børn, der udviser de mindste symptomer bliver sendt hjem og til lægen. Derudover er vi meget opmærksomme på god håndhygiejne hos børn og voksne. Det har vi jo altid, men i den næste tid har vi selvfølgelig et øget fokus," siger Maja Kvist til Fyens.dk.

Børnehaven og friskolen er i tæt dialog med Faaborg-Midtfyn Kommune om situationen.

jn

Publiceret 05 September 2019 12:29