Arkivfoto: Jim Cole/AP/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Jim Cole/AP/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Styrelse afslører: To børn er døde af frygtet E Coli-bakterie

To børn er indenfor to uger bukket under for bakterieinfektion

Tidligere i dag torsdag fortalte flere medier, at et barn fra Børnehaven Solstrålen i Gislev på Sydfyn har mistet livet efter at være blevet ramt af en infektion med en sjælden E Coli-bakterie, som kan føre til akut nyresvigt.

Nu viser det sig, at endnu et barn er omkommet af den frygtede bakterie, som går under betegnelsen VTEC. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

"To børn er døde på henholdsvis Fyn og i Københavnsområdet som følge af sjælden komplikation til E. Coli-bakterien VTEC. De to tilfælde er ikke relateret. Vi har orienteret forældre i de relevante institutioner," skriver styrelsen, som understreger, at myndighederne arbejder intenst på sagen.

Overlæge og afdelingsleder ved Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, fortæller til TV 2, at der ikke er noget der peger på, at der er tale om et egentligt udbrud.

"Vi har kendskab til, at der er tre, der har fået nyresvigt efter at være smittet med VTEC/STEC her i august og september. Men der er ikke noget, der tyder på, at de er smittet med den samme bakterie fra en fælles smittekilde. Intet tyder altså på et udbrud," siger hun.

jn

Publiceret 05 September 2019 14:19