Arkivfoto. Rigspolitiet.

Arkivfoto. Rigspolitiet.

En led satan: Ung mand vælter, skuldertackler og spænder bevidst ben for tilfældige personer

Ung mand med afrohår efterlyses for vold mod tilfældige

Lokalavisen Aarhus er blevet kontaktet af en kvinde, som i lørdags oplevede to ubehagelige episoder med en ung mand i Aarhus Midtby.

"Ud for tøjbutikken Zizzi i Ryesgade hører jeg en mand råbe, 'hvad skulle det til for'. Da jeg vender mig om, ser jeg en mand, der ligger væltet på cykel ovenpå en anden cykel, og jeg ser en anden mand, han råber efter," forklarer Anette, som ikke ønsker at få sit fulde navn frem.

Anette var overbevist om, at den anden mand havde væltet manden med cyklen med vilje, så hun fulgte efter manden, som drejede til venstre ad Sønder Allé. Han hæver penge i Danske Bank automaten overfor Rådhuset, fortæller Anette, hvorefter der sker en ny episode.

"Han spænder ben for en midaldrende kvinde, som kommer gående med sin mand. Det skete lige foran mig, og jeg siger, 'jeg så det, og det var med vilje'," fortæller hun.

Kvinden væltede dog ikke, og benspænderen slentrede videre, så der kom ikke mere ud af den episode, der skete lørdag omkring klokken 11.

Episoderne nagede dog Anette, som derfor et par timer senere ringede for at anmelde episoderne til politiet, der havde travlt og bad hende om at lave en beskrivelse på politiets hjemmeside, hvilket hun dog ikke fik gjort.

"De to antastede har måske heller ikke gjort noget ved det, og derfor ringer jeg til jer (Lokalavisen) og fortæller om det. Jeg tænker, hvor mange kan han nå at generere, når jeg på bare 10 minutter så ham genere to personer? De kom ikke alvorligt til skade, men det var ikke hans skyld, og jeg tror rent ud sagt, han er en led satan. Han var virkelig ikke sød," siger Anette.

Episoderne minder hende om en lignende ubehagelig episode for et par år siden, hvor hendes bonusdatter blev væltet på cykel i Klostergade og slog sig slemt.

"Hun havde den samme oplevelse, at det var med vilje, og hun var chokeret og fik en alvorlig skulderskade. Der var ingen vidner til det, men tænk om det var den samme, der skubbede til hende, som ham der går og generer folk i Aarhus med vilje."

Lokalavisen har kontaktet Østjyllands Politi, som ikke har modtaget nogen anmeldelser om de to episoder lørdag formiddag. Til gengæld kan politiet berette om en meget lignende episode, der skete cirka en time senere i Telefonsmøgen, som er en sidegade til gågaden i Aarhus.

Her var en 24-årig mand kommet gående mod Strøget sammen med sin kæreste, da der kom en modgående, som med stor kraft slog sin skulder/albue ind i den 24-åriges bryst. Slaget var så hårdt, at han ville være faldet, hvis ikke hans kæreste havde støttet ham, oplyser Østjyllands Politis pressemedarbejder Janni Lundager.

Det var en bevidst handling, som kom ud af det blå uden nogen form for forudgående kontakt. En ældre mand påtalte skubbet overfor gerningsmanden, som blot gik videre, oplyser pressemedarbejderen.

Signalementet af denne gerningsmand svarer næsten på en prik til den beskrivelse, som Anette giver af den mand, der en time tidligere væltede og spændte ben for to andre tilfældige personer. Ved episoden i Telefonsmøgen er han beskrevet som en muskuløs afrikansk udseende mand med mellemlangt sort, opsat krøllet hår på 20-30 år og 190-195 cm høj. Han var iført en sort Moncler dynejakke.

Anette beskriver ham ligeledes som en ung mand med mørk udseende og afrohår, der havde en mørk dynejakke på. Hun beskriver ham som slank, og han havde et plaster på højre hånd.

Hvis du har oplysninger om sagerne eller andre lignende sager, eller har du kendskab til gerningsmanden, kan du kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

Publiceret 10 September 2019 15:59