Øxenholt Foto.

Øxenholt Foto.

Slagtede sin hustru med kødkniv og tog billeder: Advarsel - grufulde detaljer fra retten

En 36-årig mand er sigtet for at stikke sin hustru ihjel og sende billeder af hende med teksten: "Har slået horeungen ihjel. Endeligt"

En 36-årig mand, der bor i Aarhus V, blev i dag fremstillet for Retten i Aarhus for drabet på sin 30-årige hustru for præcis et år siden. Parret har sammen tre børn på to, tre og fire år, som alle var til stede i lejligheden på Vilhelm Bergsøes Vej, da drabet fandt sted, skriver Lokalavisen Aarhus.

Han er sigtet for at stikke sin hustru ihjel og for at sende billeder af sin dødeligt sårede hustru til to personer med teksten: "Har slået horeungen ihjel. Endeligt."

Formålet med dagens retsmøde var ifølge Østjyllands Politis anklager, Birgitte Ernst, at bevise tiltaltes skyld i drabet på sin hustru.

Dagens retsmøde begyndte med afhøring af den 36-årige mand. Han taler ikke dansk og havde derfor en tolk tilknyttet under retsmødet.

Parret blev i 2014 gift og har boet sammen i deres fælles lejlighed i Aarhus V. De var flyttet fra hinanden, da drabet skete, og hustruen var flyttet sammen med sin nye kæreste i Vejle. Børnene boede stadig hos deres far i Aarhus V.

Under retsmødet blev der vist de billeder, som han havde sendt til personer. På billederne så man hustruen, som lå med maven sprættet op, og tarmene hang ud.

Ifølge anklageren viste opduktionen, at hun var død af utallige stik med en kødkniv, og at der ikke havde været tegn på kamp i lejligheden. Hun var i alt blevet stukket 33 gange på krop, arme og ben.

Den 36-årige mand, der har tyrkisk baggrund, er sigtet for at tage billeder af hustruen, imens hun stadig var i live. Han sendte billederne 18 minutter senere til to personer via Messenger. Retten fremlagde desuden et opkald til alarmcentralen, hvor man kan høre en stønnende kvinde og derefter manden, som beder om en ambulance, men som oplyser en forkert adresse.

"Jeg prøvede at få hende til at sige adressen, fordi hun talte godt dansk. Da hun ikke kunne snakke, så prøvede jeg selv, men vi kunne ikke kommunikere uden problemer," forklarede han i retten.

Efterforskningen viser, at drabet skulle være sket i entréen, hvorefter hun blev flyttet til badeværelset. Entréen og drabsvåbnet var efterfølgende blevet rengjort.

Tiltalte påpegede, at alle tre børn sov, men vågnede ti minutter før ambulancen kom. Den ældste søn åbnede døren ind til badeværelset og så sin mor ligge på badeværelsesgulvet, fortalte manden i retten.

Han forklarede, at hustruen havde været voldig overfor ham igennem en længere periode af deres ægteskab.

"Hun har stukket mig og bidt mig før. Hun er typen, der kan finde på at angribe. Og hendes opførsel denne dag var ikke normal."

Desuden sagde han, at han flere gange havde forsøgt at blive skilt, men at hun afviste ham.

På gerningsdagen ankom hustruen fra Vejle til lejligheden, hvor det var aftalt, at hun skulle se børnene.

"Hun var forvirret, da hun kom, og det var ikke normalt. Hun gik hen imod mig, som om det var et angreb. Jeg gik i panik, tog en kniv og stak hende i ballen. Jeg stak fem gange, og hun faldt om på gulvet. Der var så meget blod, at jeg selv faldt om. Jeg havde ikke planer om at slå hende ihjel. Det ligger ikke til mig som menneske eller til min kultur at gøre sådan nogle ting."

Efter afhøring af den drabstiltalte blev hustruens nye kæreste afhørt. Han forklarede, at tiltalte havde truet både ham og afdøde flere gange, og at han havde skrevet en Messenger-besked til hans mor med teksten:

"Din søn er kommet gående til Danmark, men hvis han ikke opfører sig ordentligt, så kommer han i en pakke, fordi så skærer jeg hovedet af ham."

Retten fremlagde desuden to telefonsamtaler mellem afdøde og alarmcentralen, hvor hun anmelder voldsepisoder og trusler.

Den drabstiltalte 36-årige mand har været igennem en mentalundersøgelse, som viste, at han ikke er sindssyg. Han nægter sig skyldig i alle forhold og forklarer, at han handlede i selvforsvar.

Der er i alt planlagt fem retsmøder i sagen. Næste retsmøde finder sted på onsdag i Retten i Aarhus.

Publiceret 10 September 2019 09:58