Uhyggelig voldtægtssag fra Dyrehaven: Formodet gerningsmand er nu fanget

Den mand, der angiveligt natten til mandag brutalt forsøgte at voldtage en 43-årig kvinde i Dyrehaven, blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør. Medgerningsmanden, der stadig er på fri fod, filmede hele episoden på sin telefon

Af
Jesper Bjørn Larsen

En 26-årig mand fra Køge blev onsdag kl. 14.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby, sigtet for forsøg på voldtægt og legemsangreb af særlig rå, brutal og farlig karakter.

Af sigtelsen fremgår det, at den 26-årige mand mellem kl. 00.25 og 00.47 den 9. september i skoven ved Dyrehavsbakken i Klampenborg, i ledtog med en pt. ukendt medgerningsmand, der holdt vagt og filmede episoden på sin mobiltelefon, forsøgte at tiltvinge sig samleje med den forurettede, en 43-årig kvinde, ved anvendelse af vold eller trusler om vold.

Ifølge sigtelsen tog den 26-årige mand fat i den 43-årige kvinde bagfra, holdt hende for munden og trak hende ind i et buskads, hvor han efter at have smidt hende ned på jorden, fastholdt hende på maven og trak hendes bukser af ned til knæene. Da hun gjorde modstand, tildelte han hende adskillige slag og spark i ansigtet og stoppede græs i hendes mund samtidig med, at han sagde "skal jeg slå dig ihjel" eller lignende.

Voldtægtsforsøget mislykkedes, da forurettede blev ved med at gøre modstand og råbe om hjælp, hvilket fik både den sigtede mand og den pt. ukendte medgerningsmand til at stikke af.

Dommeren valgte at føre sagen bag lukkede døre på anklagemyndighedens begæring. Det skete af hensyn til sagens videre efterforskning, ikke mindst i forhold til, at medgerningsmanden stadig er på fri fod. På forsvarerens begæring er der udstedt et navneforbud i sagen.

Den 26-årige mand blev anholdt onsdag morgen kl. 8.40, oplyser Nordsjællands Politi, der ikke vil oplyse de nærmere omstændigheder omkring anholdelsen.

Af politiets efterlysning, som stadig er relevant i forhold til medgerningsmanden, fremgår det, at han er dansk af udseende, ca. 175 cm høj, 20-25 år, kraftig af bygning med kort, lyst hår.

Villabyerne følger op på sagen, når vi kender resultatet af grundlovsforhøret.

Publiceret 11 September 2019 16:18