Øxenholt Foto.

Øxenholt Foto.

Mor brutalt dræbt for øjnene af sine tre børn

Hustru anmeldte flere overfald, før hun blev stukket ihjel med kniv

Mandag blev der afholdt det tredje retsmøde i sagen, hvor en 36-årig mand er tiltalt for at have stukket sin hustru ihjel med 33 knivstik for et år siden. Han er også sigtet for at have sendt billede af den dødeligt sårede kvinde til to personer, skriver Lokalavisen Aarhus.

Parret havde sammen tre børn, som alle var til stede, da drabet fandt sted i deres lejlighed på Vilhelm Bergsøe Vej i Aarhus V.

Den 36-årige nægter sig skyldig. Han har ved foregående retsmøder erkendt at have stukket kvinden nogle gange, men forklaret at han handlede i nødværge.

En politimand fra Sydøstjyllands Politi var vidne i gårsdagens retssag. Han var på vagt i september sidste år, da en kvinde og mand kom ind på politistationen i Vejle for at anmelde flere voldsepisoder og trusler. Kvinden var den afdøde hustru med sin nye kæreste.

Kvinden forklarede dengang til politiet, at hendes mand havde udviklet en kraftig jalousi, efter hun havde fået en ny kæreste. Retten fremviste to billeder af kvinden med blå mærker på armene.

Den 36-årige mand afviser at have givet sin hustru disse mærker. Han forklarede, at kvinden havde psykiske problemer og selv kan have forårsaget disse. Han tilføjede, at hustruen var voldelig mod ham.

Den drabsanklagedes forsvarer, Haci Önal, fremstillede billeder af sin klients forslåede ansigt og en hånd med snitsår fra en kniv. Der blev også vist en video af den afdøde hustru, som holder en kniv. Tiltalte sagde, at han tog billederne og optog videoen for at bevise hustruens sindstilstand.

Et andet vidne, der blev afhørt under retsmødet, var den socialrådgiver, som tog sig af børnene på drabsdagen. Hun hentede børnene på Skejby Sygehus en søndag aften i september 2018, hvor de var blev anbragt efter drabet.

Socialrådgiveren forklarede, at børnene var stille og generte. Den mellemste søn på tre år sagde: "Mor havde ondt i maven og var bange". Senere på aftenen sagde han, at man kunne se hendes mave, og tilføjede at hans mor var død.

24-årig tiltalt for indbrud i Højbjerg, hvor der blev stjålet for næsten 600.000 kroner

Børnene blev anbragt på en institution i Vejle, hvor de fortsat opholder sig i dag. I retten kom det frem, at børnene har haft svært ved at lege med legetøj, og at de har været utrygge om natten.

Retten har udeladt videoafhøring af børnene for at undgå at skade dem yderligere.

Gerningsstedsundersøgelser viste, at drabet var foregået i lejlighedens entré. Den dræbte var efterfølgende blevet slæbt på badeværelsesgulvet. Der blev fundet mopper og klude på badeværelset med rester af blod.

I et opvaskestativ i køkkenet blev der desuden fundet en kokkekniv på 32 centimeter, hvor knivspidsen var bøjet. Kniven var forsøgt rengjort, men undersøgelser viste positive reaktioner fra blod.

Obduktionen af den afdøde hustru viste, at hun døde af talrige knivstik. En retsmediciner beskrev under dagens retsmøde i Retten i Aarhus de kraftige og synlige skader på torso.

Næste retsmøde i sagen er på onsdag.

Publiceret 17 September 2019 10:32