Arkivfoto.

Indgangspartiet foran Skattestyrelsen på Østerbro i København, onsdag den 7. august 2019. Tirsdag aften fik politiet meldinger om en kraftig eksplosion i nærheden af Nordhavn Station. Politiet bekræfter, at der har været tale om en kraftig eksplosion foran Skattestyrelsen.. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix) Ritzau Scanpix

Anholdt i lufthavnen: Sigtet for bombeangreb på Skattestyrelsen

Tirsdag aften anholdt Københavns Politi den 23-årige mand, der har været internationalt efterlyst i forbindelse med eksplosionen ved Skattestyrelsen

Tirsdag aften anholdt Københavns Politi den 23-årige mand, der har været internationalt efterlyst i forbindelse med eksplosionen ved Skattestyrelsen, der fandt sted den 6. august klokken 22.18.

Her var sprængstof placeret cirka 60 centimeter fra hovedindgangen ved bygningen, der ligger tæt på Nordhavn Station på Østerbro.

Det medførte en omfattende efterforskning, og en uge senere blev to svenske mænd sigtet for eksplosionen in absentia ved Københavns Byret. Den ene blev efterfølgende anholdt i Sverige, mens den anden - den nu fængslede 23-årige - blev internationalt efterlyst.

"Det er en meget alvorlig sag, og vi iværksatte derfor øjeblikkeligt en omfattende efterforskning, som ugen efter førte til fængslingen in absentia af de to svenske mænd. Nu er begge i vores varetægt, og vi ser derfor frem til at kunne komme endnu videre i efterforskningen, som fortsætter," siger leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den anholdte vil blive fremstillet kl. 11 i dag i Københavns Byret, hvor anklageren vil bede om fremstilling for lukkede døre.

Københavns Politi har ikke yderligere oplysninger lige nu.

Publiceret 18 September 2019 09:31