Gravid kvinde blev overfaldet af tæskehold i en skov i Brabrand.

Gravid kvinde blev overfaldet af tæskehold i en skov i Brabrand. Modelfoto: Adobe Stock.

Groft gruppeoverfald på gravid: "Jeg sagde, jeg var gravid og blødte nedefra, men de var ligeglade og blev ved"

21-årig kvinde vidnede i dag i retten i sagen om et groft overfald på hende, som skulle få hende til at abortere

Af
Jeppe Rafn

En 21-årig kvinde blev i dag afhørt i Retten i Aarhus i sagen om et gruppeoverfald mod hende.

Otte personer er varetægtsfængslet i sagen og anklaget for i forening at have planlagt og udført overfaldet 5. maj i år med henblik på at få hende til at abortere sit otte uger gamle foster, som hun var blevet gravid med sammen med en af de tiltalte, der i forvejen var gift og havde børn.

De otte tiltalte er alle blevet afhørt ved tre tidligere retsmøder i sagen, men det var først i dag, det kom frem i retten, hvad der var sket med offeret og hendes foster.

Begyndte at græde

Den 21-årige kvinde, som har arabisk baggrund og taler flydende dansk, forklarede i overensstemmelse med andre tiltalte, at hun havde været sammen med to veninder, der foreslog, de skulle tage ud i et 'smukt' skovområde ved Skjoldhøjkollegiet i Brabrand og ryge en smøg, inden de tog hjem.

Hun ønskede ikke at være i skoven, fordi det var en hundeskov, men den ene veninde sagde, hun ikke kunne finde sine bilnøgler, så de ledte et kvarters tid efter nøglerne uden at finde dem. På vej tilbage til bilen kom flere personer med en hund imod dem, forklarede den unge kvinde, som begyndte at græde i retten og måtte holde en kort pause, inden hun fortalte om overfaldet.

"De var ligeglade"

"Jeg blev sprøjtet med peberspray i øjnene, så jeg næsten ikke kunne se. Jeg prøvede at komme hen til R og J (veninderne), men en tog fat i mig og sagde 'kom her din luder'."

Derefter blev hun væltet på jorden og slået, sparket og trampet på, fortalte hun i retten. Overfaldet havde efter hendes opfattelse varet omkring 20 minutter, og hun anslog, hun blev sparket 40-50 gange, primært i maven.

"Jeg sagde, jeg var gravid, jeg bløder nedefra, men de var ligeglade og fortsatte bare," forklarede hun.

"Jeg prøvede at beskytte mit foster med armene, men da jeg kunne mærke noget løbe ned, troede jeg, barnet var dræbt, og så tog jeg hænderne op på ansigtet for at beskytte med."

Vidste hvem der stod bag

Under overfaldet blev der sagt noget i retning af, at hun skulle ikke skulle fucke med den mand, men se se at få fjernet barnet, forklarede kvinden, som derfor ikke var i tvivl om, hvad overfaldet handlede om.

"De trampede på min mave, så jeg vidste, de var ude efter mit foster, og jeg vidste, H (ham hun var gravid med) var bagmanden og havde sendt de her piger. Han er den eneste mand, jeg havde kontakt til og problemer med."

Lokkeduer

Efter overfaldet blev den 21-årige kvinde mistænksom på sine veninder, hun var taget i skoven med, fordi de ifølge hendes forklaring ikke lige var der, da overfaldet sluttede.

Mistanken blev større, da hun bagefter ville ringe til 'farmand' og spørge, hvorfor han havde gjort det her mod hende. Men hans nummer og flere billedbeskeder var blevet slettet i telefonen - angiveligt af en af veninderne, der havde lånt telefonen.

"De blev ved med at sige, de ikke kendte til overfaldet, men de var slet ikke i chok (under overfaldet), kan jeg se nu, og de hjalp mig ikke engang op. De sagde bare, jeg skulle på skadestuen."

Valgte at få abort

På skadestuen blev det konstateret, at hun havde fået utallige læsioner over hele kroppen, men en scanning viste, at fosteret var sundt. Alligevel valgte den 21-årige kvinde at få en abort, selvom hun gerne ville have beholdt barnet.

"Jeg valgte at abortere, fordi faren ikke fortjente at få et barn, og fordi, hvis han kan finde på at sende en flok piger efter mig, kunne han finde på det igen. Jeg ville ikke leve i frygt og være bange for mit barn," forklarede hun i retten.

Den tiltalte 26-årige mand, som angiveligt skulle være far til barnet, har i retten nægtet sig skyldig i alt. Han nægter at have kendt den 21-årige kvinde og gjort hende gravid, og han nægter at kende noget til nogle af de kvinder, som ellers har bevidnet, at han bestilte dem til at overfalde kvinden og 'banke barnet ud af hende'.

Den 21-årige kvinde forklarede i retten, at de havde set hinanden et stykke tid, og hun var blevet gravid med ham. Da hun fortalte ham det, sagde han, hun skulle abortere, ellers ville det ødelægge hans ægteskab, og begges ære ville blive ramt på grund af utroskab.

Hun ville ikke abortere, og kort før overfaldet blev han sur på hende og afbrød kontakten, forklarede hun i retten.

Ville ikke se de tiltalte

Anklageren og forsvarernes afhøring af offeret varede hele formiddagen i retten. Det var blevet forsinket af, at hun ifølge sin advokat var meget påvirket af sagen og gerne ville have de tiltalte ned at sidde på tilhørerpladserne, så hun ikke skulle kigge på dem under afhøringen. Det gik retten med til, hvilket betød, tilhørerpladserne blev fyldt med de otte tiltalte og politibetjente, så der ikke blev plads til andre tilhørere i retssalen udover pressen.

Til sidst stillede hendes advokat nogle spørgsmål til hendes 21-årige klient, hvor det kom frem, at hun siden overfaldet har været sygemeldt fra den butik, hvor hun var i virksomhedspraktik.

"Jeg har svært ved at sove og har angst, så jeg kan ikke tåle at være blandt mange mennesker og kan ikke arbejde og være i butikken."

15 måneders fængsel

Dagens retsmøde sluttede med anklagerens procedure, hvor anklageren redegører for sagen og argumenterer for hvilken straf, de tiltalte skal have.

Anklager Jakob Beyer argumenterede for, at de otte personer havde planlagt og udført overfaldet i forening. De havde godt nok forskellige roller som bagmand, chauffør, tæskehold og lokkeduer, men de havde alle en rolle at spille, og ingen sagde fra, så de skal dømmes i forening for grov vold.

"De skal ikke have under et år og tre måneders fængsel, for de var alle vigtige, og ingen kunne undværes. Bagmanden skal dog have mellem halvandet år og et år og ni måneders fængsel," sagde anklageren.

Ikke skyggen af bevis

Forsvareren til den ene af 'lokkeduerne' erklærede sin klient uskyldig og henviste til, at der ikke var skyggen af bevis for, at hun skulle have lokket sin veninde ud i skoven for at blive overfaldet.

"Hun har intet med det her at gøre," sagde forsvareren.

Sagen fortsætter i morgen, tirsdag, i Retten i Aarhus med det sidste af fem retsmøder. Her skal de øvrige syv forsvarere fremlægge deres procedure, hvor de fremlægger sagen, som de ser den med udgangspunkt i hver deres klient.

Der forventes at blive afsagt dom 1. oktober.

Herunder kan du læse de artikler, Lokalavisen har skrevet fra de foregående tre retsmøder i sagen:

SAGEN KORT

En ung kvinde blev søndag 5. maj omkring klokken 23 overfaldet i et skovområde i Brabrand med peberspray og slag og spark over hele kroppen. Formålet skulle være at få hende til at abortere sit otte uger gamle foster, som en af de tiltalte formodes at være far til.

Overfaldet blev anmeldt nogle timer senere, og i de kommende uger blev otte personer anholdt og varetægtsfængslet for deltagelse i overfaldet.

De er anklaget for grov vold og trusler og kræves idømt fængselsstraf.

De fire kvinder på tæskeholdet har erkendt at have overfaldet kvinden og erklærer sig delvist skyldige. Den angivelige bagmand og hans lillebror, der skulle have været chauffør, erklærer sig uskyldige. Det samme gør to kvinder, der var veninder med offeret og er anklaget for at have lokket hende ud i skoven.

Publiceret 23 September 2019 18:25