Arkivfoto: Rigspolitiet

Arkivfoto: Rigspolitiet

Bilist anholdt i livsfarlig brandert: Kunne hverken puste eller stå oprejst

56-årig mand flygtede fra færdselsuheld i sin store beruselse

En ualmindeligt beruset mand blev mandag eftermiddag anholdt og sigtet for spirituskørsel, for at være flygtet fra et færdselsuheld og for manglede brug af sikkerhedssele i Randers. Det oplyser Østjyllands Politi, som fik første anmeldelse om den fulde bilist fra en 26-årig kvinde klokken 14.

Kvinden havde holdt parkeret på hjørnet af Krusesgade og Niels Ebbesensgade i Randers, da hun lagde mærke til en bil, der holdt i en parallelparkering mellem to biler.

Føreren af bilen forsøgte at komme ud og kørte lidt frem og tilbage, hvorefter han pludselig gassede op og bakkede ind i bilen, der holdt parkeret bagved. Kort efter kørte manden frem mod den 26-årige kvindes bil, som han også ramte ind i.

Kvinden gik hen til bilen, åbnede førerdøren og tog kontakt til føreren, som hun bad om at stige ud. Han virkede tydeligvis for påvirket til at køre bil. Ifølge kvinden erkendte manden, at han var påvirket, men ikke desto mindre kørte han fra stedet, oplyser Østjyllands Politi.

Kort efter kørte en anden bilist - 29-årig mand - bag ved den samme bil på Mariagervej. Manden lagde mærke til bilen, fordi den to gange var ved at køre ind i den forankørende bil og to gange kørte over i modsatte vejbane. Manden ringede derfor til politiet, mens han fulgte efter bilen, der kørte væsentligt hurtigere end det tilladte.

Mens den 29-årige fulgte efter bilen, kørte den flere gange over i modsatte vejbane og to gange var den ved at ramme ind i en modkørende, der måtte bremse hårdt for at undgå påkørsel. Bilisten slingrede voldsomt, og på et tidspunkt var den også helt ude på cykelstien og inde på en mark.

På Hastrupvej, ved kirken i Spentrup, fik patruljen kontakt til bilen og den 56-årige fører, der ganske rigtigt virkede meget spirituspåvirket. Han kunne knap stå på sine ben, og det var ikke muligt for betjentene at få ham til at puste i et alkometer.

Den 56-årige sprtibilist blev kørt til Regionshospitalet i Randers for at få taget en blodprøve, som senere skal bruges i sagen mod manden.

jn

Publiceret 24 September 2019 13:17