Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock rcfotostock - stock.adobe.com

Politiet advarer efter fire hjemmerøverier på få dage: Ring 1-1-2 hvis disse personer ringer på døren

Københavns Politi har de seneste dage fået fire anmeldelser om hjemmerøverier forskellige steder i København og mistænker, at de samme to gerningsmænd står bag alle røverierne.

Gerningsmændene har alle fire gange brugt samme fremgangsmåde, hvor gerningsmand A ringer på døren til en lejlighed og udgiver sig for at være en form for håndværker, der skal tjekke noget – typisk problemer med vand eller el i køkkenet eller på badeværelset.

Gerningsmand A har i flere af sagerne mast sig ind i lejligheden og fastholdt beboeren, imens gerningsmand B er gået ind og har stjålet værdigenstande, inden de begge er forsvundet igen.

I en enkelt sag brugte gerningsmændene peberspray mod beboeren i boligen, oplyser Københavns Politi, som har dette signalement af A: 30-50 år, kraftig af bygning, taler dansk med accent.

Politiet opfordrer alle borgere til at være ekstra agtpågivende, hvis fremmede personer banker på og beder om at komme ind i ens hjem.

Hvis de to personer henvender sig, bør man ikke lukke op, men i stedet kontakte alarmcentralen på 1-1-2, lyder opfordringen.

jn

Publiceret 25 September 2019 13:34