Arkivfoto: Axel Schütt / Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Axel Schütt / Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Advarsel mod farlig dille: Børn og unge risikerer at blive skudt af politiet

En livsfarlig trend har bredt sig blandt børn og unge i Gellerup

Det kan være meget svært at se forskel på en ægte pistol og en hardballpistol, og derfor går lokalpolitiet i Aarhusforstaden Gellerup nu ud og advarer de børn og unge, som den seneste tid et begyndt at gå rundt på åben gade og true hinanden med pistollignende genstande. Det skriver lokalmedier Voresbrabrand.dk.

Advarslen kom til udtryk ved et beboermøde i området tirsdag aften.

"Nogen her i området tror, at hardball-pistoler bare er legetøj. Ja, hvis der sad en rød dut i enden, der viser at det er en legetøjspistol. Ellers er det ikke for sjov. Problemet er, at hverken vi eller lokalbefolkningen kan se forskel. Hvis vi kan se en person, som truer med noget, der ligner et våben, så skyder vi. Sådan er det blevet i disse terror-tider. Det vil være en katastrofe, hvis en af mine medarbejdere kommer til at skyde en med en legetøjspistol, fordi vi ikke kunne se forskel," lød det ifølge Voresbrabrand.dk fra politikommissær Klaus Hvegholm Møller.

Udover faren ved at blive skudt så vanker der også en bøde i størrelsesorden 4.000 kroner til børnene og deres forældre, hvis de går og vifter med en virkelighedstro pistol, oplyser politiet.

Politikommissær Klaus Hvegholm Møller opfordrer borgere til at ringe til politiet, hvis man ser unge med pistollignende genstande i gadebilledet.

jn

Publiceret 28 September 2019 14:22