Modelfoto: Adobe Stock

Groft hærværk lukker svømmehal i flere måneder:

Går ud over skoleelevers undervisning

Tranbjergskolens svømmehal har været udsat for hærværk henover sommeren, og det har udløst en vandskade, som betyder, at taget skal udskiftes

Af
Jonas Wrede Hansen

Skoleeleverne i Tranbjerg ved Aarhus behøver ikke pakke svømmetøjet de næste mange måneder. Taget på skolens svømmehal skal nemlig udskiftes efter en omfattende vandskade, og det arbejde forventes først at være færdigt i begyndelsen af næste år. Det oplyser skoleleder Hanne Gammelgaard Jensen til Lokalavisen Aarhus.

"Tagets nedløb har været stoppet til, og det har dannet vandskaden," fortæller Hanne Gammelgaard Jensen.

Ifølge skolelederen er vandskaden opstået som følge af hærværk, der blev begået mod svømmehallen i sommer.

"Vi havde i sommerferien problemer med nogle unge mennesker, der brugte Kirketovet som et frirum. De har været oppe på taget af svømmehallen, hvor de har sparket til taghætter, og det er skyld i vandskaden. Det er meget surt," forklarer Hanne Gammelgaard Jensen.

Må undvære svømmeundervisning

I næste uge bliver svømmehallen derfor lukket, så arbejdet med at udskifte taget kan gå i gang, og Tranbjergskolens leder forventer først, at svømmehallen kan benyttes igen fra 1. februar. Det betyder, at skolens fire klasser på fjerde årgang og tre klasser på femte årgang ikke får svømmeundervisning, før svømmehallen er åbnet igen.

"Deres svømmeundervisning bliver erstattet med idræt, indtil svømmehallen er klar igen," lyder det fra Hanne Gammelgaard Jensen.

Også AIA Tranbjergs svømmeafdeling bliver berørt af hallens lukning, da svømmerne benytter sig af den. Det fortæller svømmeafdelingens formand, Benny Larsen, som er meget ærgerlig over situationen.

"Vi går på juleferie i næste uge, som varer til februar næste år. Det lyder jo helt forkert at sige det. Men sådan er det, og vi kan ikke gøre noget ved det. Det er helt umuligt at få plads andre steder. Jeg har været inde på Aarhus Kommunes foreningsportal for at se, om der er plads andre steder, men alt er booket," fortæller Benny Larsen til Lokalavisen Aarhus.

Hos Østjyllands Politi bekræfter kommunikationsrådgiver Janni Lundager, at man har modtaget en anmeldelse om hærværk mod skolens svømmehal. Ifølge politiet er der tale om syv taghætter, som er blevet sparket af taget, og det har medført en massiv oversvømmelse i hallen.

Publiceret 01 October 2019 15:08