Den 63-årige kvinde blev fundet dræbt i sin lejlighed på Møllebakken kort efter klokken 8 tirsdag morgen. Foto: Martin Warming

Den 63-årige kvinde blev fundet dræbt i sin lejlighed på Møllebakken kort efter klokken 8 tirsdag morgen. Foto: Martin Warming

Gerningsmand stadig på fri fod: Sådan blev 63-årig kvinde dræbt

Af
Martin Warming

OPDATERET KLOKKEN 15.20: Den formodede drabsmand blev varetægtsfængslet in absentia i fire uger

Den 63-årige kvinde, der tirsdag morgen blev fundet dræbt i sin lejlighed på Møllebakken i Hillerød, kan have ligget død i over et døgn, før hun blev fundet.

Det kom frem under dagens grundlovsforhør, der startede klokken 13 ved Retten i Hillerød, hvor den formodede gerningsmand blev fremstillet in absentia - altså uden selv at være til stede.

Politiet mener, at drabet er blevet begået på et tidspunkt mellem søndag aften klokken 23 og tirsdag morgen klokken 8.03, lød det fra politiets anklager, da hun læste sigtelsen op.

Det fremgik endvidere af sigtelsen, at den 63-årige kvinde er blevet slået ihjel med slag fra en stump genstand og knivstik.

Anklageren begærede lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning, og det var en begæring, som dommeren valgte at følge. Det betyder, at både pressen og andre personer, der var til stede i retslokalet, blev smidt ud, og Hillerød Posten er derfor ikke i stand til at komme med flere detaljer om sagen.

Dommeren valgte også - på begæring af den formodede drabsmands forsvarer - at nedlægge et navneforbud i sagen. Det betyder, at Hillerød Posten og andre medier heller ikke længere må skrive mandens alder, og hvilken by, han kommer fra, på trods af, at det fremgik af en pressemeddelelse, som Nordsjællands Politi udsendte tirsdag eftermiddag - det kan du læse mere om her.

Politiet har formentlig valgt af fremstille manden in absentia med det formål at få udstedt en international arrestordre på ham. Politiet kan altså med andre ord have en mistanke om, at han er stukket af til udlandet.

Politiet har tidligere oplyst, at manden har en relation til den dræbte kvinde, men at der ikke er tale om en familiemæssig relation.

OPDATERES...

Publiceret 02 October 2019 15:27