Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock Aleksei Demitsev - stock.adobe.com

Efter vanvittig væddeløbskørsel: 26-årig må vinke farvel til bil til 500.000 kroner

Københavns Vestegns Politi har beslaglagt en Ford Focus RS til en værdi af cirka 500.000 kroner, efter føreren blev sigtet for at køre vild væddeløbskørsel med 229 km/t på Køge Bugt Motorvejen ved Ishøj. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Det var en civil færdselspatrulje, som den 30. august klokken 23.15 blev opmærksom på to biler, som i meget høj fart kørte efter hinanden på motorvejen.

"De kørte om kap med langt over 200 km/t på en strækning med andre helt almindelige trafikanter i normal hastighed – og det er en skærpende omstændighed. Med så høje hastigheder kan det nemt gå helt galt og ende fatalt," siger vicepolitiinspektør Søren Enemark, Københavns Vestegns Politi.

Færdselsbetjentenes fartmåling af den ene bil viste, at den kørte 1.282 meter på 20,1 sekunder. Det svarer til en gennemsnitshastighed på 229,6 km/t, hvor man må køre 110 km/t. Føreren blev på stedet sigtet for at have kørt kap- og væddeløbskørsel mellem andre trafikanter med den hastighed.

Med rettens kendelse i hånden har politiet nu hentet bilen hos ejeren.

En fartoverskridelse over 100 procent koster førerretten, og nu er anklagemyndigheden ved at vurdere, om sagen er så alvorlig, at der bør lægges op til en fængselsstraf. Dertil kommer, at bilen kan blive konfiskeret og solgt af staten.

jn

Publiceret 03 October 2019 08:40