Privatfoto.

Privatfoto.

Kynisk og hensynsløst: Seks killinger smidt i en bunke på kørebanen

Ungt par kørte forbi noget, de først tror er en bunke blade i kanten af vejen - cirka 20 centimeter ude på selve kørebanen

Lørdag aften ved 20-tiden banker det på Nanna Maj Johansens dør i Søften. Uden for døren står et ungt par fra Hammel med favnen fuld af seks killinger.

"De spørger, om jeg mangler dem, men det gør jeg ikke," fortæller Nanna Maj Johansen.

Parret beretter, at de netop har været på besøg i Grundfør, og på vej hjem er de kørt forbi på vejen, der løber nær gården, hvor Nanna Maj Johansen bor. Her kører de forbi noget, de først tror er en bunke blade i kanten af vejen - cirka 20 centimeter ude på selve kørebanen, skriver Lokalavisen Favrskov.

Da de passerer bunken, ser føreren til sin skræk, at bladene har øjne. De vender bilen og finder seks killinger krøllet sammen i en bunke - ingen kasse, intet tæppe, intet.

"De var stadig varme, rene og fine, så jeg tænker, at der lige er stoppet en bil, og så er killingerne ellers blevet hældt ud i en bunke," fortæller Nanna Maj Johansen, som tog killingerne ind.

Nanna Maj Johansen har gennem 20 år haft alle mulige dyr i pleje - herunder masser af katte. De har desuden selv 12 staldkatte på gården. Der blev derfor taget godt vare på de små kræ med det samme.

Hun startede med at give dem sutteflaske, men prøvede så med vådfoder, og det kendte de helt tydeligt.

"Jeg forestiller mig, at der er en mor-kat, som ikke har haft nok mælk til killingerne, og derfor har de fået vådfoder. Det er måske derfor, at nogle er blevet træt af dem, fordi de nu pludselig kræver noget mere," siger Nanna Maj Johansen, som vil vurdere dem til at være omkring fem uger - hvilket betyder, at de stadig burde være sammen med deres mor lang tid endnu.

"De er så søde og smider sig rundt på ryggen med det samme og vil bare nusses og leges med. Så der er tydeligvis nogen, som har været søde ved dem. Derfor er det jo også så forfærdeligt, at man bare kan smide dem ud på den her måde. Tænk, at man kan finde på det og være så ligeglade med dyrene," siger Nanna Maj Johansen og fortsætter:

"Man kan aflevere sine dyr gratis hos Dansk Dyreværn i Tranbjerg - så gør dog det i stedet! Nu endte det her heldigvis med, at kattene blev fundet, men jeg kunne lige så godt have skullet skrabe dem op fra vejen dagen efter!"

Tirsdag middag kørte Nanna Maj Johansen de seks killinger til Dansk Dyreværn i Tranbjerg, skriver Lokalavisen Favrskov.

Publiceret 08 October 2019 14:57