Arkivfoto

Arkivfoto

Ustyrlig polak: Anholdt 4 gange på 13 timer

Midt- og Vestsjællands Politi havde onsdag store problemer med en 31-årig polsk mand

Balladen begyndte klokken 10.52, da politiet fik en henvendelse om en mand, der gik rundt på Karlslunde Mosevej i Karlslunde, samtidig med at han trak op og ned i sine bukser.

Politiet fik kontakt til manden, som var både konfus og forvirret. Han kunne ikke gøre sig forståelig over for patruljen, og han havde heller ikke nogle personlige papirer på sig. Politiet anholdte ham derfor for at få fastlagt hans identitet. Der var tale om en 31-årig mand fra Polen, som ved 13-tiden blev løsladt igen uden at være blevet sigtet for noget ulovligt.

Klokken 16.05 var den så gal igen. Her fik politiet en henvendelse fra en borger på Ringstedgade i Roskilde, som havde opdaget en fremmed mand rode i nogle private effekter. Politiet kørte til området og traf igen den 31-årige polak, som igen blev anholdt, da politiet skønnede, at han ikke kunne tage vare på sig selv.

Efter et par timer på politistationen i Roskilde blev han atter løsladt, men ved løsladelsen begyndte han at tage sit tøj af og være truende over for politipersonalet, hvilket gjorde, at politiet så sig nødsaget til at frihedsberøve ham igen, indtil han ville kunne tage vare på sig selv. Det mente man, han kunne klokken 20.38 - men så let skulle det ikke gå.

Klokken 00.17 fik politiet en henvendelse fra en borger på Kildehusvej i Roskilde. Vedkommende fortalte, at en fremmed og forvirret mand stod og ruskede i døren, som han også sparkede på.

Politiet fik på Kildehusvej igen kontakt til den 31-årige polak, som ikke var samarbejdsvillig og ikke blev vurderet til at kunne klare sig, uden at han forstyrrede øvrige borgere. Derfor måtte politiet for fjerde gang på bare 13 timer anholde manden for at få genoprettet freden i området.

Polakken er torsdag fortsat i politiets varetægt. Politiet oplyser, at man vil kontakte Polens ambassade for at høre, om der er mulighed for hjælp til deres statsborger.

jn

Publiceret 10 October 2019 12:07