Politiet frigav i forbindelse med efterlysningen af flugtbilen en video, hvori man kunne se bilen passere et lyskryds. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet frigav i forbindelse med efterlysningen af flugtbilen en video, hvori man kunne se bilen passere et lyskryds. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi.

71-årig sigtet for trafikdrab af ung soldat: Videooptagelse førte politiet på sporet af flugtbilen

Politiet foretog mandag eftermiddag anholdelse af en 71-årig mand for trafikdrabet ved Karup

Den anholdte er sigtet for blandt andet uagtsomt manddrab i forbindelse med færdselsuheldet mandag den 7. oktober om aftenen ved Flyvestation Karup, hvor en 22-årig soldat blev dræbt.

Det var optagelser fra et videokamera i Sunds, som var opsat 16 kilometer fra uheldsstedet, der førte politiet på sporet af flugtbilen.

På videooptagelsen sås en VW Up, der kunne være identisk med flugtbilen, der ca. 15 minutter senere kunne ses på en videooptagelse fra Flyvestation Karup, hvor færdselsuheldet skete.

Fra videooptagelsen i Sunds kunne politiet konstatere, at der langs siden af bilen var påsat en streamer. Streameren kunne kobles til en virksomhed, der under den videre efterforskning blev identificeret, hvorefter den nu sigtede mand også blev identificeret.

Flugtbilen blev ligeledes fundet på sigtedes bopæl med skader på front og forrude, og bilen skal nu undersøges nærmere af politiets teknikere.

Den 71-årige mand er løsladt efter endt afhøring, da der ikke er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Den sigtede erkender sig delvis skyldig, idet han dog har forklaret, at han på uheldstidspunktet troede, at det var rådyr, han havde påkørt.

Politiet vil gerne sige tak for de mange henvendelser, de har fået fra borgere fra hele Danmark i forbindelse med efterlysningen af flugtbilisten.

jn

Publiceret 15 October 2019 09:27