Arkivfoto

Arkivfoto

Vanvidsbilist slæbte betjente 10-15 meter efter sin bil og smadrede flere politibiler

Islandsk mand skal i fængsel og er også betinget udvist af Danmark

En domsmandsret har ved Retten i Sønderborg idømt 33-årige Almar Albertsson halvandet års ubetinget fængsel for en lang række forseelser - blandt andet for at have voldt fare for seks betjentes liv eller førlighed i forbindelse med vanvidskørsel på Als i juli måned. Det skriver JydskeVestkysten.

Den dømte 33-årige, som er islandsk statsborger men bor Aabenraa-området, fik også en advarsel om udvisning til Island, hvis han laver noget lignende igen.

Historien begyndte ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi den 4. juli klokken 12.50, da to politibetjente standsede den 33-årige i et stjålet køretøj på Sydals. Men da betjentene havde åbnet fordøren og taget fat i manden for at få ham anholdt, satte han bilen i gang, hvorefter begge politibetjente blev slæbt 10-15 meter efter bilen. Begge betjente blev kastet hen ad vejen og pådrog sig skader, mens den 33-årige flygtede fra stedet.

Senere samme dag - klokken 23.30 - kørte den 33-årige ind i to politibiler i forbindelse med en biljagt i Sønderborg.

Den 33-årige var i første omgang kørt galt i forbindelse med eftersættelsen, men da en patrulje kørte op på siden af køretøjet, bakkede den 33-årige ind i politibilen og ramte bilens front. Og under den efterfølgende eftersættelse blev endnu en politibil ramt i siden.

Anklageskriftet ved dagens retsmøde i Sønderborg omfattede i alt 37 forhold. Og ud over hændelsen den 4. juli var der tale om flere tilfælde af tyveri, brugstyveri, vanvidskørsel, narkokørsel samt andre overtrædelser af færdselsloven, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

jn

Publiceret 15 October 2019 00:00