Arkivfoto.

Arkivfoto.

Ulykkelig kvinde ville begå selvmord på kirkegård: Reddet af vaks fransk bulldog

Hunden Frank er nomineret titlen som 'Danmarks Dyrehelt 2019'

Den franske bulldog med navnet 'Frank' var en stærk medvirkende årsag til, at en selvmordtruet kvinde blev reddet fra sit forehavende. Og derfor er hunden Frank nomineret titlen som 'Danmarks Dyrehelt' i en konkurrence, som Agria Dyreforsikring står bag.

En fredag aften for cirka tre måneder siden gik 28-årige Troels Hansen fra Slagelse aftentur med sin franske bulldog, Frank. Her sad en grædende kvinde alene på en bænk, skriver Sjællandske Medier.

"Frank ser så kvinden og hiver i snoren for at komme hen og snakke med hende. Men han er ikke særlig gammel på det tidspunkt, så jeg forsøger at lære ham, at han ikke skal hen til alle mennesker, han ser," forklarer Troels Hansen.

Men pludselig sidder kvinden med hunden Frank på sit skød. Hun krammer ham, mens hendes våde øjne drypper ned på den bløde pels. Kort efter viser det sig, at kvinden har spist et helt glas smertestillende piller.

Hun er flygtning og har oplevet krigen i Kosovo, fortæller hun. Af den grund lider hun af posttraumatisk stress, og nu har hun mistet retten til sygedagpenge. Derfor vil hun dø.

"Da hun siger det, ved jeg, at det kan jeg ikke lade sidde overhørrig eller holde for mig selv. Så jeg får hende overtalt til, at vi skal forbi sygehuset. Det tager cirka ti minutter at få hende overtalt," siger Troels Hansen ifølge Sn.dk.

15 meter fra indgangen til sygehuset kollapser kvinden, mens fråde kommer ud af hendes mund.

Her kommer en samarit heldigvis ved et tilfælde forbi fra sin vagt på sygehuset, og udøver hjertemassage på kvinden, mens Troels Hansen løber ind på akutafdelingen og henter hjælp. Et øjeblik senere står fem læger og sygeplejersker derfor rundt om kvinden på fortovet.

Og lidt senere står det klart. Kvinden overlever. Fordi hun fik hjælp i tide.

Publiceret 18 October 2019 10:49