Arkivfoto: Ernst van Norde / Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Ernst van Norde / Ritzau Scanpix Scanpix Danmark

Kæmpe fangst ved grænsen: Flere biler forsøgte at køre kilovis af hård narko ind i landet

Tre ransagninger af biler ved den dansk-tyske grænse har afsløret store mængder narkotika

I efterårsferien har politiet afsløret flere forsøg på indsmugling af store mængder narkotika til Danmark, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Om eftermiddagen tirsdag den 15. oktober blev to biler, som hurtigt kunne sættes i forbindelse med hinanden, udvalgt til kontrol ved Frøslev grænsen.

Den forreste bil blev ført af en 19-årige mand fra Holland, mens bilen bagved blev ført af en 19-årig mand fra Congo, som var bosat i Holland. Hans bil - en Range Rover - viste sig at indeholde tre kilo ecstasy og 1½ kilo amfetamin fordelt i pakker.

Begge mænd blev dagen efter fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved retten i Sønderborg, hvor de blev fængslet i fire uger.

Sodavandsflasker med metadon

Torsdag forsøgte en 30-årig svensk statsborger at køre over grænsen i Frøslev. Det viste sig, at der i hans BMW lå mange store sodavandsflasker, hvoraf en del havde været åbnet. Flaskernes indhold viste sig at være i alt 39,5 liter metadon.

Den 30-årige mand blev fredag varetægtsfængslet i fire uger.

30 kilo amfetamin og 3 kilo ecstasy gemt i bilen

En 21-årig hollandsk mand i en Suzuki Vitara blev kort efter midnat natten til tirsdag den 22. oktober standset med 30 kilo amfetamin og 3 kilo ecstasy. Han er også blevet varetægtsfængslet i fire uger, oplyser politiet.

"Vi er meget tilfredse med den seneste uges narkotikabeslag ved grænsen. Det er meget tilfredsstillende, at både vores tætte samarbejde med Toldstyrelsen bærer frugt, men også at vores politimæssige fokus på både indrejse og kriminalitet giver resultater," siger politiinspektør Brian Fussing fra politiets afdeling UKA Vest.

jn

Publiceret 23 October 2019 08:36