Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock goodluz - stock.adobe.com

Bankrådgiver svindlede kunderne for 2,5 mio. kr.: Pengene blev brugt på spil

Retten i Randers har dømt en 52-årig mand for over 100 gange at have bedraget kunder i det pengeinstitut, han var ansat i

I årene 2011 til 2018 svindlede en 52-årig bankansat sig til omkring 2,5 millioner kroner. Det har Retten i Randers vurderet, og det koster ham nu en dom på halvandet års fængsel. Det meste af straffen er gjort betinget, men manden skal afsone tre måneder i fængsel og er derudover idømt samfundstjeneste, oplyser Østjyllands Politi.

Den 52-årige var rådgiver i et pengeinstitut på Djursland, hvor han bedrog kunderne ved at bilde dem ind, at de skulle betale gebyrer, afgifter eller lignende og fik dem til at underskrive nogle papirer. I virkeligheden skrev kunderne under på, at deres rådgiver måtte udbetale pengene til sig selv.

Da en kunde undrede sig over fremgangsmåden, fandt pengeinstituttet ud af bedrageriet og meldte det straks til politiet.

Spilafhængig

I retten erkendte den 52-årige sig skyldig i langt størstedelen af tilfældene. Han fortalte, at pengene var gået til spil, som han var blevet afhængig af.

"Den 52-årige har igennem flere år systematisk bedraget kunder, som han var sat til at rådgive og som havde tillid til ham. Straffen afspejler, at man ser særligt alvorligt på kriminalitet begået i en betroet stilling," siger anklager Jesper Rodkjær.

Alle de berørte kunder i sagen er blevet kontaktet af pengeinstituttet, som har betalt de tabte beløb tilbage, oplyser Østjyllands Politi.

jn

Publiceret 30 October 2019 13:19