Arkivfoto

Arkivfoto

Svindlede udsatte og personer i livkrise: 25-årig skal 8 måneder i fængsel

Retten i Roskilde har fældet dom i en sag, hvor to mænd og en kvinde var tiltalt for bedrageri og databedrageri ved at blandt andet at optage kviklån og købe telefoner i otte udsatte personers navne.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Polti er hovedmanden i sagen en nu 25-årig mand fra Jyllinge. Har var tiltalt for hele 27 forhold af bedrageri og databedrageri og blev idømt 8 måneders fængsel.

Retten lagde vægt på, at forholdene fortrinsvis blev begået mod udsatte personer eller personer, som befandt sig i en livkrise, hvilket var en særdeles skærpende omstændighed.

Den 25-årige blev tilbage i marts 2018 idømt 5 måneders fængsel for lignende kriminalitet. De nye sager blev primært begået i 2016 og 2017, så dommen blev afsagt som en tillægsstraf på 8 måneders fængsel til den tidligere dom. Efterforskningen af sagen var omfattende, og der er undervejs dukket flere sager op, hvilket gjorde sagsbehandlingen kompleks og langvarig, oplyser politiet.

Den 25-årige blev også dømt til at betale erstatning til sine ofre.

De to øvrige tiltalte, en 20-årig kvinde og en 26-årig mand fra Roskilde, blev begge idømt 60 dages betinget fængsel for deres roller i sagen.

Den 25-årige tog betænkningstid, og de to øvrige dømte modtog deres domme.

jn

Publiceret 30 October 2019 09:21