Arkivfoto

Arkivfoto

Kvinde stod ansigt til ansigt med svindler: Sådan snød han hende med nyt usselt trick

Svindlere finder hele tiden nye metoder til, hvordan der kan narre godtroende borgere, og på det seneste har Østjyllands Politi fået flere anmeldelser om samme fremgangsmåde, hvor en person får en vare og sender en falsk, men meget troværdig sms, til sælgeren med en bank som afsender.

Det er blandt andet sket for en 29-årig kvinde fra Aarhus, som mandag opdagede, at hun var blevet snydt for flere tusinde kroner, da hun søndag solgte sin telefon privat, oplyser politiet.

Kvinden havde sat en nyere iPhone til salg via Den Blå Avis og blev kontaktet af en mand, som ville købe telefonen. De aftalte, at mandens bror skulle komme og hente den, og at betalingen skulle ske via en bankoverførsel, da hverken køberen eller hans bror havde mobilepay.

Da kvinden mødtes med mandens "bror" som aftalt, tastede han lidt på sin telefon og fortalte, at han nu havde overført pengene til hende. I samme øjeblik fik kvinden en sms med Danske Bank som afsender, hvor der stod, at der var overført et beløb til hende, som ville være tilgængelig på hendes konto 24 timer senere.

Den besked fik den 29-årige kvinde til at tro, at alt var ok, og hun overrakte derfor iPhonen til manden.

Da hun tjekkede sin konto mandag, kunne hun se, at pengene alligevel ikke var gået ind, og at hun var blevet snydt.

Østjyllands Politi advarer på baggrund af kvindens oplevelse alle andre om aldrig at aflevere en vare, før man har fået pengene enten kontant eller via mobilepay. Tjek eventuelt om sælgeren har fået anmeldelser af andre købere, og om vedkommende er NemId-valideret, som man kan blive det på Den Blå Avis.

jn

Publiceret 05 November 2019 12:59