Tilbuddet gælder kriminelle beboere i de almene boliger i Riisingparken, Påskeløkken, Smedeløkken og Solbakken i Odense. Foto: Google Street View.

Tilbuddet gælder kriminelle beboere i de almene boliger i Riisingparken, Påskeløkken, Smedeløkken og Solbakken i Odense. Foto: Google Street View.

Har du fået en dom i 2019: Så kan du få betalt flyttehjælp, 14 dages gratis husleje og 15.000 kroner fra kommunen

Slagtilbud til kriminelle i Odense-ghetto

"Har du fået en dom i 2019? Så har du mulighed for at få flyttehjælp." Sådan lyder overskriften i et kontroversielt opslag, som taler direkte til dømte beboere i de almene boliger i Riisingparken, Påskeløkken, Smedeløkken og Solbakken i Odense, skriver Fyens.dk.

I opslaget, der er hængt op i en lang række opgange henover weekenden, reklamerer Odense Kommune og tre almene boligselskaber med, at beboere, der i 2019 er dømt efter straffeloven, våbenloven eller loven om euforiserende stoffer, kan få gratis flyttehjælp og 15.000 skattekroner fra kommunen, hvis de hurtigst muligt flytter fra de almene boliger i området, der et huser knap 1400 beboere.

Boligselskaberne FAB, Civica og Odense Boligselskab er parate til at betale for flytningen og 14 dages husleje i en ny almen bolig og vil desuden friholde de dømte beboere fra at skulle betale indskud.

Odense Kommune vil derudover betale 15.000 kroner til andre udgifter, der måtte være i forbindelse med flytningen.

På den måde håber kommunen og boligselskaberne at kunne lokke mellem 10 og 12 dømte beboere til at flytte inden årets udgang, så de ikke kommer til at tælle med i en afgørende opgørelse over antallet af kriminelle i boligområdet, der ellers risikerer at blive defineret som 'hård ghetto'.

Hvis det sker, kan det i sidste ende føre til, at 60 procent af boligerne skal omdannes, sælges eller rives ned på grund af ghettopakken, skriver Fyens.dk.

Publiceret 06 November 2019 10:22