Arkivfoto.

Arkivfoto.

En fremmed i dit hjem: Gør ALDRIG dette

Politiet advarer mod frække tricktyve

En kvinde fra Kolding så for nylig i den lokale avis, at en mand annoncerede, at han opkøbte pelse, og da kvinden havde nogle pelse, hun ville af med, så kontaktede hun manden.

De aftalte, at han skulle komme hjem til hende for at se og vurdere pelsene. Da det var gjort, spurgte han, om hun også havde smykker, hun ville sælge. Kvinden tog sit smykkeskrin og fandt noget frem, hun ville sælge, men mens kvinden besvarede et telefonopkald, lykkedes det manden at snuppe andre smykker fra smykkeskrinet, uden at hun opdagede det, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Manden kom derfra ved at undskylde sig med, at han skulle hæve penge, så han kunne betale hende, for det hun ville sælge. Herefter så hun ham ikke igen - og væk var desværre flere af hende smykker. Manden er nu eftersøgt og mistænkt for tricktyveri, oplyser politiet.

Sydøstjyllands Politi påpeger derfor, at det godt at tage nogle forholdsregler, når man har budt en fremmed ind i sit hjem:

• Foretag handlen uden for dit hjem, eller inviter evt. kun personen ind i entreen

• Sørg for at kunne se personen hele tiden, og er der flere personer, så sørg for, at de står samlet og ikke selv bevæger sig rundt i dit hus. Spørger de efter et glas vand, så bed dem eventuelt om at vente uden for din hoveddør, mens du henter det.

På den måde undgår du, at et broddent kar udsætter dig for et tricktyveri, hvor de afleder din opmærksomhed, imens de snupper andre ting fra dit hjem.

• Når du skal gennemføre handlen, så afslut først handlen, når du kan se, at pengene er gået ind på din konto.

• Skal køber først hæve penge, så lad ikke vedkommende tage din vare med. Og får du besked om, at pengene ’kun’ er på vej, så afslut ikke handlen, før du kan se, at de faktisk står på din konto.

Publiceret 07 November 2019 12:17