Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock Vadim - stock.adobe.com

Omrejsende kriminelle anholdt for at plyndre stribevis af luksusbiler for dyrt udstyr

To litauiske mænd på henholdsvis 31 og 39 år er fredag morgen blevet anholdt og sigtet for adskillige tyverier fra personbiler, hvor der blandt andet er blevet stjålet rat, indbygget GPS-udstyr, instrumentpaneler med mere fra personbiler af mærkerne BMW og Mercedes i både Nordsjælland og flere andre steder på Sjælland. Det oplyser Nordsjællands Politi.

Sammen med afdelingen Særlig Efterforskning Øst slog man til klokken 06.12 på en adresse på Christianshavn, hvor de to mænd opholdt sig.

"Vi har foretaget en intens efterforskning i et godt og tæt samarbejde med SEØ, og jeg er meget tilfreds med, at det på baggrund af efterforskningen er lykkedes os at anholde to formodede gerningsmænd til formentlig mange tyverier fra personbiler," fortæller politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi.

De to anholdte bliver netop nu fremstillet i grundlovsforhør med anmodning om varetægtsfængsling. I første omgang lyder sigtelsen på ni tyverier fra personbiler, men politiet forventer, at antallet af sigtelser bliver øget, efterhånden som efterforskningen skrider frem.

"Efterforskningen kører stadig på højtryk, for især Nordsjælland har været hårdt ramt af tyverier fra primært BMW’er og Mercedeser på det seneste, og vi kan derfor på ingen måde udelukke, at de to skal sigtes for flere forhold, når vi får trevlet sagerne op. Derudover har vi også en tese om, at vi kan knytte de to til adskillige indbrud i privat beboelse," siger Lau Thygesen.

jn

Publiceret 08 November 2019 15:40