Foto: Mathias Bojesen Ritzau Scanpix.

(ARKIV) Yahya Hassan overfaldet i weekenden og holder foredrag på Nørre Gymnasium mandag den 20. april 2015. Yahya Hassan tilstod 42 lovovertrædelser og blev idømt psykiatrisk behandling på ubestemt tid. Nu er det op til lægerne at afgøre, hvornår han kan udskrives. Det skriver Ritzau, torsdag den 18. oktober 2018.. (Foto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix) Scanpix Denmark

Yahya Hassan ville stikke bror ned: Indlagt på retspsykiatrisk

Yahya Hassan har udgivet en ny digtsamling - seks år efter, at han udgav den første, der blev den mest solgte digtsamling i Danmark nogensinde. Samtidig afslører han over for Weekendavisen, at han for tiden er indlagt på retspsykiatrisk i Skejby ved Aarhus. Det skriver B.T.

"Det er rigtigt, at jeg gør skøre ting, når jeg tager kokain," fortæller han i interviewet og fortsætter:

"Jeg mister tilliden til alle omkring mig, det kommer med kokainen, jeg mistede endda tilliden til min egen lillebror, det var derfor, jeg lod mig indlægge."

Indlæggelsen skete frivilligt, fortæller digteren. Den blev udløst af, at han overfaldt sin bror en dag. Pludseligt fandt han sig selv med en køkkenkniv i hånden. Klar til at stikke sin bror ned.

Det skete heldigvis aldrig, Yahya Hassen lod sig indlægge.

Yahya Hassan er tidligere blevet blev idømt psykiatrisk behandling på ubestemt tid efter tilståelse af i alt 42 lovovertrædelser.

Publiceret 08 November 2019 10:30