Foto: Ejvind Pedersen/Byrd.

Foto: Ejvind Pedersen/Byrd.

Pige på el-løbehjul dræbt på vej til skole: Mand anholdt

Pige omkom i alvorlig færdselsulykke - vidner efterlyses

En 12-årig pige blev i morges dræbt i en tragisk færdselsulykke, da hun blev påkørt af en bil. Ulykke skete i Østervrå i Vendsyssel. De pårørende til pigen er underrettet. Nordjyllands Politi efterlyser nu vidner.

"Ved ulykken pådrog pigen sig alvorlige kvæstelser, og hun blev på hospitalet efterfølgende erklæret for død," siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Mads Hessellund.

Politiets undersøgelser har påvist, at pigen - der blev påkørt på Brøndenvej i Østervrå, mens hun var på vej til skole - kom kørende på et el-løbehjul, men på grund af det efterforsknings-arbejde, der skal belyse hele hændelsesforløbet, kan politiet ikke udtale sig yderligere omkring disse omstændigheder.

"Det skal politiets efterforskning belyse," understreger vagtchef Mads Hessellund, men vagtchefen fremhæver, at politiet nu gerne vil høre fra eventuelle vidner, der måtte have set ulykken, eller hvis man har observeret pigen på løbehjulet på vej til skole.

"Hvis man har oplysninger, så skal man ringe 114," lyder det fra Mads Hessellund.

Den bil, der ramte pigen, blev ført af en 50-årig mand, og han blev på stedet anholdt af politiet, da man fik mistanke til, at personen var påvirket under kørslen. Det skal en blodprøve nu fastslå.

Den anholdte mand, der ikke kom til skade under ulykken, bliver i dag afhørt af politiets efterforskere, ligesom der blev foretaget en række yderligere efterforskningsskridt i sagen.

Politiets jurister har, efter at have vurderet sagen, truffet beslutning om, at manden skal fremstilles i et grundlovsforhør. Det kommer efter planen til at ske ved Retten i Hjørring i morgen, 12. november 2019, kl. 08.45. Manden er sigtet for uagtsomt manddrab og kørsel i påvirket tilstand.

Publiceret 11 November 2019 12:45