Arkivfoto.

Arkivfoto.

Drama på plejehjem: Kvinde voldtaget

En 42-årig mand er tiltalt for tre gange at have udnyttet en meget gammel kvindes tilstand til at have sex med hende

Retten i Odense behandler tirsdag en usædvanlig sag om flere voldtægter af en dement beboer på et plejehjem i Odense. En 42-årig mand er tiltalt for tre gange at have udnyttet en meget gammel kvindes tilstand til at have sex med hende, skriver Fyens.dk.

Ifølge anklageskriftet, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i, en gang voldtaget plejehjemsbeboeren, ligesom han to gange skal have fået hende til at give sig oralsex.

Manden er tiltalt efter straffelovens paragraf 218, der kan give op til fire års fængsel til den, der udnytter en persons sindssygdom eller mentale retardering til at skaffe sig samleje med den pågældende.

Desuden er han tiltalt for at overtræde paragraf 225, der slår fast, at andre seksuelle forhold - herunder oralsex - straffes på lige fod med voldtægt i form af samleje. Voldtægt kan straffes med op til otte års fængsel.

Anklager Maria Blomsterberg fra Fyns Politi ønsker ikke at udtale sig om den 42-åriges relation til plejehjemmet, før sagen er i gang.

Odense Kommune vil ikke kommentere sagen, men oplyser, at der ikke er tale om en ansat på plejehjemmet, skriver Fyens.dk.

Publiceret 12 November 2019 09:56