Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Stor gruppe narkopushere anholdt: Nu kommer politiet efter alle deres købere

Flere hundrede købere bliver nu sigtet i narkosagen fra Skive

Efter sidste uges anholdelser og ransagninger rettet mod en gruppe personer, der har erhvervet sig som pushere i Skive, er turen nu kommet til køberne, der - via deres køb af narko - har været med til at finansiere gruppens aktiviteter. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi onsdag morgen.

Politiet har mandag og tirsdag allerede været ude at sigte 85 mennesker og fortsætter arbejdet i dag. I alt forventer man at sigte omkring 275 personer for køb af narkotika.

"Det, vi gør nu, er jo i virkeligheden at tage fat om roden til problemerne. For når der er købere, vil der også altid være sælgere, og selv om politiet gør en stor indsats for at angribe den organiserede narkohandel, så er det et grundlæggende problem, at der stadig er en efterspørgsel, og det er det, vi i Skive forsøger at gøre noget ved nu," fortæller politikommissær og leder af den lokale efterforskningsafdeling Christian Toftemark.

En del af de købere, Midt- og Vestjyllands Politi har identificeret, vil modtage et bødeforlæg i e-boks. Betaler de bøden, gør politiet ikke mere ud af sagen, men ellers vil de blive indkaldt til et retsmøde. Andre købere risikerer fængselsstraf.

Købene ligger i spændet mellem 0,5 gram og 60 gram kokain, og køberne repræsenterer et bredt udsnit af befolkningen.

"Det er altså også helt almindelige mennesker og det, vi kalder festnarkomaner," siger Christian Toftemark.

jn

Publiceret 13 November 2019 08:49