Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

To personer anholdt for groft jøde-hærværk på kirkegård

To mænd på henholdsvis 27 og 38 år er blevet anholdt og sigtet for to tilfælde af groft hærværk i Randers i weekenden. Mændene er fra Randers og Hobro, oplyser Østjyllands Politi.

De to mænd er sigtet for hærværket på Randers Østre Kirkegård, som blev begået natten mellem fredag og lørdag, hvor flere gravsten blev væltet og 84 gravsten blev overhældt med grøn maling. De er også sigtet for samme nat at have begået hærværk på en bygning tilhørende Sparekassen Kronjylland på hjørnet af Mariagervej og Rådmands Boulevard i Randers, hvor der blev kastet sort og grøn maling på husfacaden.

Samtidig er mændene sigtet for straffelovens § 266 b, da det er politiets opfattelse, at motivet har været at håne den jødiske befolkningsgruppe på baggrund af deres religion.

"Jeg er tilfreds med, at vi i går, på baggrund af vores efterforskning, fik anholdt to personer, som vi mistænker for at stå bag de to tilfælde af hærværk i Randers i weekenden. Sagerne har haft stor bevågenhed i offentligheden, og det har også medført henvendelser fra borgerne, som jeg gerne vil takke for," siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

De to mænd bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers i dag klokken 13.30.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

jn

Publiceret 13 November 2019 10:54