Arkivfoto

Arkivfoto

Grov voldtægtssag fra Dyrehaven: To 26-årige mænd fremstillet i retten

Det voldsomme voldtægtsforsøg skete 9. september. Politiet har nu fået bestyrket grundlag for at anholde og fremstille de to mænd, siger politiet til Ekstra Bladet

Af
Mikkel Brøgger Petersen

To 26-årige mænd blev i dag kl. 13 fremstillet i Retten i Lyngby sigtet for et voldtægtsforsøg på en 43-årig kvinde i Dyrehaven 9. september kort efter midnat. Det skriver Ekstra Bladet.

Den ene af de 26-årige har tidligere siddet varetægtsfængslet i sagen, men blev løsladt af Østre Landsret efter to dage, fordi landsretten mente, at beviserne var for svage.

De to 26-årige blev anholdt tidligere torsdag klokken 12.30, og politiet krævede dem begge varetægtsfængslet.

Ifølge Ekstra Bladet endte grundlovsforhøret med, at den ene mand blev varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for at have udført volden og voldtægtsforsøget mod kvinden. Den anden mand blev løsladt men er fortsat sigtet for at have filmet overfaldet. De nægter sig begge skyldige.

Særdeles grov voldtægt

Ifølge sigtelsen forsøgte den ene 26-årige at voldtage kvinden, mens han råbte 'skal jeg slå dig ihjel'. Imens filmede medgerningsmanden hele overfaldet med sin mobiltelefon.

Voldtægtsforsøget skete mellem kl. 00.25 og 00.47 i skoven ved Bakken, hvor den 43-årige kvinde blev grebet bagfra, holdt for munden og trukket ind i et buskads og smidt ned på jorden.

Hun blev holdt fast på maven, mens den ene 26-årige, ifølge sigtelsen, trak bukserne af hende. Kvinden gjorde meget modstand, og det fik manden til at slå og sparke hende adskillige gange i ansigtet og stoppe græs i hendes mund, mens han truede med at slå hende ihjel.

Imens filmede den anden 26-årige, som først nu er blevet identificeret af politiet, med sin mobiltelefon, lyder sigtelsen.

Trods den grove vold fortsatte den 43-årige kvinde med at gøre modstand og råbe om hjælp, hvilket fik de to gerningsmænd til at stikke af.

To dage efter voldtægtsforsøget anholdt politiet den ene 26-årige på baggrund af signalement fra vidner og en taxachauffør.

Han blev 23. januar i år dømt for grov vold og var løsladt fra afsoning 27. marts.

Retten i Lyngby varetægtsfængslede manden 11. september på begrundet mistanke. Han kærede fængslingen, og Østre Landsret løslod ham igen 13. september, og han har været på fri fod frem til i dag.

I grundlovsforhøret i dag vil politiet fremlægge det nye bevismateriale. Ifølge efterforskningsleder Jacob Grell har politiet stadig spor i sagen, der efterforskes.

Publiceret 14 November 2019 16:40