Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock wutzkoh - stock.adobe.com

Mystisk patient afsløret i fusk af tandlæge: Noget var helt galt

En tandlæge fra Aarhus fornemmede torsdag morgen ved 9-tiden, at en af hans patienter ikke var den, han udgav sig for at være.

Patienten havde været forbi tandlægeklinikken i mandags, hvor han identificerede sig med et sundhedskort, som passede på en af klinikkens andre kunder. Han fik mandag taget nogle røntgenbilleder, og efter aftale kom han torsdag tilbage for at blive behandlet, oplyser Østjyllands Politi.

Tandlægen var dog blevet meget i tvivl om, det var den rigtige person. Den mystiske patient skulle nemlig, ifølge sundhedskortet, være 26 år gammel, men lignede én der var over 40. Han talte væsentligt dårligere dansk, end tandlægen huskede fra tidligere besøg, og så passede de nye røntgenbilleder slet ikke med tandsættet fra tidligere røntgenbilleder.

Tandlægen kontaktede politiet, og da en politipatrulje kom til stedet, sad manden stadig i klinikkens venteværelse. Han blev bedt om at legitimere sig, og her fremviste han det samme sundhedskort, der tilhørte en 26-årig person. Betjentene anholdt manden med henblik på at få afklaret hans identitet.

I forbindelse med en visitation senere blev der fundet et buskort med et andet navn og fødselsdato, end det der fremgik af sundhedskortet. Man fandt også en græsk opholdstilladelse og endnu et dansk sundhedskort. Politiet fandt frem til, at den anholdte var en 45-årig mand fra Indien, der opholder sig ulovligt i landet. Manden er foreløbigt tilbageholdt af politiet, mens hans sag forelægges for Udlændingestyrelsen.

jn

Publiceret 15 November 2019 12:12