Foto: Jacob Nielsen

Foto: Jacob Nielsen

Her anbefales 40 km/t.: Vanvidsbilist blæste gennem morgentrafikken med 102

Chokmåling på stillevej i Charlottenlund

Af
Jacob Nielsen

Grupper af skolebørn havde fyldt bybilledet mindre end et kvarter forinden, da en bilist fredag morgen klokken 08.08 valgte at træde tungt på speederen på den ellers så stille villavej, Vilvordevej i Charlottenlund.

Det er byzone med max på 50 km/t., men bilisterne tilrådes kun at køre 40 km/t. Det så bilisten stort på, da vedkommende blæste forbi politiets ATK-vogn med 102 km/t.

Den civile ATK-måleoperatør, som foretog målingen, fortæller til Lokalavisen.dk, at det er anden gang i denne uge, at han blitzer en bilist oppe i den helt høje skala.

Mandag morgen klokken 08.26 holdt han med fotovognen på Nordre Strandvej i Hornbæk, hvor en bil susede fordi med 119 km/t. - ligeledes i en byzone med max på 50 km/t.

Han kalder fredag morgens måling for "helt uansvarligt".

Hos Nordsjællands Politi udtaler pressemedarbejder Henriette Døssing:

"Det er umiddelbart svært at se nogen god forklaring på sådan en voldsom trafikforseelse, og det vil være nærliggende at kalde det uforsvarligt. Jeg vil i den forbindelse gerne minde om, at vi hos Nordsjællands Politi langt hellere ser borgerne bidrage til trafiksikkerheden end til bødekassen."

Foto: Jacob Nielsen

Foto: Jacob Nielsen

Vanvidsbilisten denne fredag morgen får en bøde, som samlet løber op i 6.000 kroner. Derudover skal vedkommende op til en ny teori- og køreprøve, lyder det fra Nordsjællands Politi.

Publiceret 22 November 2019 13:08