To personer blev dræbt på Bogensevej lørdag d. 30. november. Foto: Localeyes.dk

To personer blev dræbt på Bogensevej lørdag d. 30. november. Foto: Localeyes.dk

Kommune tager ansvar for dødsulykke:

To personer dræbt efter manglende saltning af vej

"Vi skulle altså have saltet præventivt," fastslår afdelingschef efter ulykke, hvor ældre søskendepar mistede livet

Odense Kommune lægger sig fladt ned i en tragisk sag, hvor et søskendepar på 85 og 82 år sidste lørdag mistede livet i en glatføreulykke på Bogensevej i Odense.

Det skriver Fyens.dk.

Ulykken skete en vinterkold morgen omkring klokken 10, da søskendeparrets bil skred ud og endte i modsatrettede vejbane, hvor de ramte en anden bil.

Efterfølgende har Fyens.dk kunnet afdække, at Bogensevej ikke var blevet saltet forud for ulykken.

Det var en klar fejl, erkender Odense Kommune nu.

"Den vagthavende for vinterberedskabet begår en fejl og fortolker data forkert. Det er simpelthen en forkert vurdering, der bliver lavet, siger Henrik Littau-Jensen, afdelingschef for Drift og Anlæg, til Fyens.dk.

Avisen har dokumenteret, at kommunen modtog flere advarsler - også fra Vejdirektoratet - om, at vejene var glatte, og dermed skulle vejen have været saltet ifølge kommunens vinterregulativ, ikke mindst fordi Bogensevej er en såkaldt A-vej, der har topprioritet.

Ifølge kommunens egne regler skulle vejen allerede have været saltet 11 timer før, ulykken indtraf.

"Vi skulle altså have saltet præventivt - dette er ikke sket, og det er en klar fejl i forhold til vores procedure, som ikke er blevet fulgt af vagthavende i den konkrete situation," siger Henrik Littau-Jensen til Fyens.dk.

Kommunen vil nu indskærpe procedurerne og overveje, om der skal ske yderligere tiltag.

Afdelingschefen vil dog ikke fastslå, at den manglende saltning af Bogensevej er den direkte årsag til, at ulykken skete.

"Havde der været saltet, så havde det absolut været en fordel. Men om det direkte er den manglende saltning, der er årsagen til ulykken, er svært at vide. Man skal altid køre efter forholdene," påpeger han over for Fyens.dk.

Se flere billeder og video på localeyes.dk

dp

Publiceret 07 December 2019 12:06