Foto: Adobe Stock

Foto: Adobe Stock rabbit75_fot - stock.adobe.com

Bandeleder-flugten fra psykiatrisk afdeling: To mænd anholdt i Spanien

To mænd på 20 og 24 år, med tilknytning til fangeflugten fra psykiatrisk afdeling i Slagelse den 19. november, hvor den 24-årige bandeleder, Hemin Dilshad Saleh, blev befriet på dramatisk vis, er nu anholdt i Barcelona. Det meddeler Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som blev underrettet af spansk politi lørdag aften.

Begge mænd blev i forlængelse af fangeflugten varetægtsfængslet in absentia og derefter internationalt efterlyst, hvilket har ført til anholdelserne i aftes. Begge mænd vurderes at have været til stede ved befrielsesaktionen ved psykiatrihospitalet.

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland Falsters politi oplyser, at meddelelsen om anholdelserne i Spanien modtages med stor tilfredshed, og oplyser samtidig at politiet stille og roligt får anbragt aktørerne i befrielsesaktionen bag tremmer.

"Det er endnu for tidligt at sige hvordan de to anholdte vil stille sig til udleveringen, og vi ved derfor ikke hvor lang tid der går, før de kan stilles for en dommer i Danmark. Men anholdelserne er igen et signal om at gerningsmændene ikke kan gemme sig i udlandet, da det internationale politisamarbejde har lange fangearme," siger Kim Kliver.

jn

Publiceret 08 December 2019 14:27