Den 75-årige befandt sig midt på kørebanen, da han blev påkørt. Arkivfoto

Den 75-årige befandt sig midt på kørebanen, da han blev påkørt. Arkivfoto

Forlod plejecenter og blev kørt ned:

"Vi kan ikke garantere, at det ikke sker igen"

Skanderborg Kommunes korttidspladser på plejecentre er åbne huse med ulåste døre. Personalet kan ikke tilbageholde borgere, der ønsker at gå

Af
Grethe Bo Madsen

Efter en tragisk episode i onsdags, hvor en 75-årig mand fra Galten forlod en korttidsplads på plejecenter Kildegården i Skanderborg og senere blev påkørt af en bil på Låsbyvej i Forlev, oplyser koncernchef for Ældre og Handicap, Lis Kaastrup Jensen, at kommunen ikke kan garantere, at det ikke vil kunne gentage sig.

"Først og fremmest er vi i åbne lokaler. Her er der ingen låste døre. Når borgere er inde på en korttidsplads, bor de her kun i kort tid, og i løbet af den tid skal vi lære dem at kende og finde ud af, hvad vi kan understøtte dem med. Og der kan borgere altså gå, hvis de vil. Vi kan ikke holde dem tilbage," konstaterer hun.

"Det vi kan gøre, at et snakke med folk og prøve at aflede dem, men på et tidspunkt er borgerne alene, og så kan de godt finde en dør at gå ud ad. Det vil altid kunne ske, også selv om vi gør vores alle bedste. Vi kan ikke garantere, at det ikke sker igen."

Væk i to timer

Den 75-årige forlod Kildegården omkring kl. 17.40 og personalet på Kildegården opdagede hurtigt, at han var væk. Der blev sat gang i en større eftersøgning, først på Kildegården, og senere i nærområdet. Også politiet assisterede i eftersøgningen.

"Der er en helt fast procedure for, hvad man gør i sådan en situation," oplyser Lis Kaastrup Jensen.

Den 75-årige mand gik midt på vejen, da han kl. 19.30 blev påkørt af en 49-årig kvinde fra Skanderborg.

Publiceret 08 December 2019 11:47