Arkivfoto.

Arkivfoto.

Kæmpesag: Små drenge over hele landet seksuelt misbrugt

33-årig mand er sigtet for at have blufærdighedskrænket og udsat drenge under 15 år for anden seksuel omgang end samleje

En 33-årig mand fra Esbjerg-området er sigtet i en meget omfattende sag om seksuelt misbrug af mindreårige drenge over hele landet.

Han er sigtet for at have blufærdighedskrænket og udsat drenge under 15 år for anden seksuel omgang end samleje. Det skulle være fundet sted i hele landet. Det gør sagen så omfattende, at en lang række af landets politikredse har været involveret, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Der er tale om flere hundrede børn og unge, man frygter er blevet udsat for seksuelle overgreb og grooming.

Man bruger ordet 'grooming', når der er tale om en voksen, der opbygger et tillidsforhold eller tager styringen over et offer, som så kan udnyttes seksuelt.

Det sker typisk via internettet eller over mobilen.

Ifølge DR bliver sagen omtalt som Operation Tahcpans hos politiet og anklagemyndigheden. Det er 'Snapchat' stavet bagfra.

DR skriver, at flere hundrede børn og unge er blevet videoafhørt i sagen. De fleste bor ifølge politiet i Nordsjælland.Der har været tale om en meget omfattende efterforskning, hvor blandt andet en meget stor gruppe børn er blevet videoafhørt.

Manden sidder i øjeblikket varetægtsfængslet, og da både grundlovsforhøret og retsmøderne i forbindelse med fristforlængelse er foregået for lukkede døre, kan hverken politi eller anklagemyndighed i øjeblikket oplyse yderligere.

Publiceret 09 December 2019 10:38