Foto: Google Street View

Foto: Google Street View

17-årig pige blev hjerneskadet i ulykke ved gymnasium: Nu er veninde dømt

Der var tale om hensynsløs kørsel i grov kådhed, da en 17-årig pige i april sidste år kørte en bil på parkerinspladsen foran NEXT Sydkysten Gymnasium i Ishøj, mens en anden 17-årig pige sad på bagsmækken af bilen. Det har Retten i Glostrup fastlagt, skriver sn.dk.

Ved episoden, hvor også en 19-årige pige sad i bilen på passagersædet, endte det tragisk, da den 17-årige pige på et tidspunkt gled ned fra bagsmækken og blev livsfarligt kvæstet, fordi hun slog hovedet i jorden.

Pigerne i bilen havde bedt den 17-årige pige om at hoppe ned fra bagsmækken, hvilket hun dog ikke ville. Kort efter gik det galt.

Den nu 20-årige pige, som var medpassager blev frikendt i sagen, mens pigen der kørte bilen, blev kendt skyldig og fik en dom på 60 dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste. Hun blev samtidig frakendt førerretten i seks måneder, skriver sn.dk.

Ulykken har haft omfattende konsekvenser for alle tre involverede.

Den kvæstede pige har stadig følgeskader i hjernen, som hun pådrog sig ved ulykken, mens begge piger, som sad i bilen, måtte droppe ud af gymnasiet og aldrig fik studentereksamen. Alle tre har haft brug for psykologhjælp.

jn

Publiceret 12 December 2019 13:14