Arkivfoto

Arkivfoto

Politiet i livsfarlig biljagt: Hvem så vanvidsbilisten, inden det endte galt?

Nordsjællands Politi efterlyser vidner til en episode i Helsingør lørdag den 7. december, hvor en 53-årig mand forsøgte at køre fra politiet og undervejs forvoldte fare for andres liv og førlighed.

Natten til lørdag den 7. december var politiet i Nordsjælland i en voldsom biljagt efter en bilist, som ikke ville standse sin bil på Kongevejen i Helsingør. Føreren af bilen, en koksgrå Audi Avant stationcar, var i sit forsøg på at stikke af fra ordensmagten ved at påkøre flere modkørende bilister og cyklister, inden han selv kørte galt og blev anholdt.

Nordsjællands Politi vil nu gerne i kontakt med de borgere, som måtte undvige for ikke at blive påkørt.

"Selv om vi selv bevidnede bilistens kørsel under eftersættelsen, vil vi gerne styrke sagen imod ham, idet der var tale om fuldstændig hensynsløs og uacceptabel kørsel, som forvoldte fare for andres liv og førlighed. Derfor vil vi gerne i kontakt med personer, som var enten vidner til kørslen eller selv var nødt til at undvige for ikke at blive påkørt af bilen," siger efterforskningsleder, politikommissær Jakob Rahbek.

Jagten

Klokken 01.25 eftersatte en politipatrulje Audien, da føreren af bilen ikke efterkom anmodningen om at standse. Eftersættelsen skete i sydlig retning på Kongevejen og fortsatte gennem Gurre, Nygaard, Skibstrup, Saunte og videre ad Nrd. Strandvej, hvor patruljen bemærkerede flere modkørende bilister, som måtte undvige for ikke at køre frontalt sammen med Audien.

Eftersættelsen sluttede i krydset ved Kronborgvej og Sct. Anna Gade, da den 53-årige fører kørte galt klokken 01.35. Han blev derefter anholdt og sigtet for at forvolde fare for andres liv og førlighed.

Et alkometer viste efterfølgende, at manden formentlig havde kørt bil med en alkoholpromille over det tilladte, hvilket han også er blevet sigtet for.

Den 53-årige blev lørdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet frem til den 19. december.

Borgere, der var vidner til vanvidskørslen, kan kontakte Nordsjællands Politi på telefon 1-1-4.

jn

Publiceret 13 December 2019 08:31